Gå direkt till innehåll
Karolina Brick, miljöchef på Riksbyggen, deltar vid överlämningen.
Karolina Brick, miljöchef på Riksbyggen, deltar vid överlämningen.

Pressmeddelande -

Riksbyggen deltar vid överlämning av färdplaner för fossilfri konkurrenskraft till regeringen

I samarbete med Fossilfritt Sverige har nio branscher tagit fram sina egna färdplaner för att nå fossilfrihet samtidigt som de stärker sin konkurrenskraft. Riksbyggen har deltagit i arbetet med färdplanerna för betongbranschen samt bygg- och anläggningssektorn och står bakom dessa.

Tisdagen den 25 april sker överlämnandet av färdplaner för fossilfri konkurrenskraft till statsminister Stefan Löfven och klimatminister och vice statsminister Isabella Lövin. Målet med arbetet med färdplanerna är att få en konkret bild av hur omställningen av de olika branscherna kan gå till samt identifiera utmaningar, möjligheter och behovet av politisk hinderröjning.

– Riksbyggen vill vara med och påverka utvecklingen mot ett mer och hållbart samhälle. Att delta i ett övergripande och långsiktigt arbete för att steg gå för ett fossilfritt Sverige är en viktig del i det arbetet, säger Karolina Brick, miljöchef på Riksbyggen.

När det gäller betongen har Riksbyggen tagit ett stort steg framåt för att minska klimatpåverkan. Riksbyggen har, genom att ställa krav vid upphandlingen, som första aktör börjat använda betongstommar med betydligt lägre klimatpåverkan än tidigare. Först ut att testa de nya betongstommarna är Riksbyggens Brf Viva i Göteborg, som just nu är under produktion.

Riksbyggen har även nyligen antagit tre utmaningar bakom regeringens initiativ Fossilfritt Sverige. De utmaningar som Riksbyggen ställt sig bakom är: Transportutmaningen, Solutmaningen och Klimatväxlingsutmaningen. Målet för Fossilfritt Sverige är att Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer.

För mer information:
Karolina Brick, miljöchef på Riksbyggen, 070-291 54 47

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38