Gå direkt till innehåll
Riksbyggen byggstartar 55 lägenheter i Mölndals innerstad

Pressmeddelande -

Riksbyggen byggstartar 55 lägenheter i Mölndals innerstad

Nu har Riksbyggen startat byggandet av Brf Browallia med 55 lägenheter i Mölndals innerstad. Brf Browallia är Riksbyggens tredje och sista etapp om sammanlagt 183 bostäder i Mölndals innerstads västra kvarter. Inflyttningen är beräknad att kunna ske under första kvartalet 2023.

– Den avslutande etappen Browallia kommer fint att binda ihop Riksbyggens totalt sex bostadsrättsföreningar i Mölndals Innerstad och det ska bli fantastiskt att få se de sista 55 lägenheterna flytta in i början av 2023, säger Fabian Billing, sälj- och marknadsansvarig Storgöteborg.

Säljstarten i Brf Browallia är beräknad att ske under andra kvartalet 2022. Lägenhetsstorlekarna blir från på 1-4 rum och kök samt tre verksamhetslokaler för uthyrning i markplan mot Storgatan.

– Efterfrågan i området är stor. Grannföreningarna Lobelia och Petunia sålde slut på kort tid. Brf Browallia är en del av Riksbyggens långsiktiga satsning på att vara med och utveckla Mölndals innerstad med nya och mer hållbara bostäder, säger Fabian Billing, sälj- och marknadsansvarig Storgöteborg.

Entreprenör för projektet är Byggnadsaktiebolaget Tornstaden.

– Lägenheterna är välplanerade med smarta planlösningar och minst en balkong, flera har två balkonger i olika väderstreck för optimalt solläge och ljusinsläpp, berättar Krister Svensson, projektchef Storgöteborg.

Alla tre etapper byggs med högt ställda hållbarhetskrav och uppförs enligt Miljöbyggnad Silver. Alla boende kommer ha möjlighet att hyra gemensamhetslokal och övernattningslägenhet som är gemensam för hela kvarteret. De kan användas för barnkalas, styrelsemöte eller bokas till övernattande gäster.

Mölndals innerstad har blivit ett område fullt av liv och rörelse med nya Mölndal Galleria och det omgjorda torget som naturliga mötesplatser. Totalt har här planerats för 600 nya bostäder och 2000 nya arbetsplatser.

För mer information:
Fabian Billing, sälj- och marknadsansvarig Storgöteborg, Riksbyggen, 031-704 55 93
Fabian.billing@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38