Gå direkt till innehåll
Riksbyggen bygger 80 bostadsrätter på Lillåudden i Västerås

Pressmeddelande -

Riksbyggen bygger 80 bostadsrätter på Lillåudden i Västerås

Nu är det klart för byggandet av Brf Sjömärket, Riksbyggens sista etapp på Lillåudden i Västerås. Huset kommer att vara miljömärkt med Svanen och Brf Sjömärket kommer att bestå lägenheter i storlekarna 1-5 rum och kök, med balkong/uteplats eller med en stor terrass. Riksbyggen har tecknat avtal med NCC för genomförande av projektet.

– Lillåudden är ett av Västerås mest attraktiva lägen med närhet både till Mälaren och till centrala Västerås. Riksbyggen har under många år framgångsrikt byggt bostäder på Lillåudden och nu är det dags att starta genomförandet av vårt sista kvarter i området, säger Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef Bostad för Riksbyggen Bostad Bergslagen.

Försäljningen av bostadsrätterna i Brf Sjömärket beräknas starta efter sommaren. Markarbeten och pålning är planerad att påbörjas i augusti. Inflyttningen i Brf Sjömäket kommer preliminärt att ske under fjärde kvartalet 2023.

– Det kommer att bli ett fantastiskt fint projekt med bland annat fyra unika lägenheter med terrass. Här kommer de boende att kunna njuta av Mälarens lugn vid stadens puls, säger Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad.

Hållbarhet är en viktig del genom hela projektet. Huset blir miljömärkt med Svanen och kommer bestå av moderna och välplanerade lägenheter i storlekar från 35 till 118 kvm. Bostäderna har låg energianvändning och låg miljöbelastning och på taken kommer det att installeras solpaneler.

De boende kommer att få tillgång till en grön innergård och i föreningen kommer det att finnas både bilpool och laddstolpar.

För mer information:
Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Bergslagen, 070–375 02 32
Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad, 019-19 24 08.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll