Gå direkt till innehåll
Markeringen visar Riksbyggen Brf Trollhättehus nr 5. Bild lånad av Svensk Fastighetsförmedling, Trollhättan. Foto: Sebastian Lamotte.
Markeringen visar Riksbyggen Brf Trollhättehus nr 5. Bild lånad av Svensk Fastighetsförmedling, Trollhättan. Foto: Sebastian Lamotte.

Pressmeddelande -

Riksbyggen Brf Trollhättehus nr 5 bygger studentrum av outnyttjad lokal

Sedan en av föreningens lokaler stått tom ett tag beslutade Riksbyggen Brf Trollhättehus nr 5 att bygga om den till två studentrum. Ombyggnaden är bra både för föreningens ekonomi samtidigt som det blir ett tillskott av studentboenden, något som det är ont om i Trollhättan.

– Läget är perfekt för ett studentboende, det är närhet till centrum och det är lite drygt 1,5 kilometer till Högskolan Väst i Trollhättan. De nya studentlägenheterna är ett lysande exempel på hur en tom lokal kan användas till något som blir positivt för föreningen och samtidigt skapar samhällsnytta, säger Alexander Hermansson, projektledare på Riksbyggens marknadsområde Ombyggnad Väst.

Den tomma källarlokalen byggs nu om till ett studentboende med två studentrum som har ett gemensamt allrum, kök och WC/Dusch.

– Det kommer att bli trygga och hemtrevliga studentbostäder av högre standard. För bostadsrättsföreningen blir det en långsiktigt bra affär genom att låta hyra ut outnyttjad boarea som annars bara finns där till ingen nytta, berättar Alexander Hermansson.

Det finns flera fördelar med att bygga just studentboenden i en källarlokal.

– De tillgänglighetskrav som vanligtvis krävs vid byggandet av bostäder i källarlokaler blir oftast blir mer hanterbara för studentbostäder. Detta gör att nya möjligheter kan öppnas upp som tidigare inte var lika tekniskt genomförbara, säger Alexander Hermansson.

Liknande möjligheter finns i många bostadsrättsföreningar.

– I tider av bostadsbrist kan man ibland behöva tänka utanför boxen. Många föreningar har utrymmen som lämpar sig för bostadsytor. Det kan vara allt från tvättstugor, styrelserum, förrådsutrymmen till lokaler. Förtätningen är ett bra exempel på hur Riksbyggen tillsammans med bostadsrättsföreningar som vi förvaltar bidra till att hjälpa Trollhättan att växa, säger Alexander Hermansson.

För mer information:
Alexander Hermansson, projektledare på Riksbyggens marknadsområde Ombyggnad Väst, 0522-64 56 41

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll

Riksbyggen stamrenoverar 303 lägenheter åt Brf Uppsalahus nr 14

Riksbyggen stamrenoverar 303 lägenheter åt Brf Uppsalahus nr 14

Riksbyggen har fått uppdraget av Brf Uppsalahus nr 14 att genomföra en stamrenovering av föreningens 303 lägenheter. Sammanlagt handlar det om 367 våtrum som ska renoveras med planerad start under mars 2021. Projektet beräknas vara fullt genomfört under 2023.

Lokaler blev fyra lägenheter med kanonläge i Skellefteå

Lokaler blev fyra lägenheter med kanonläge i Skellefteå

Lokalerna i bottenplanet på Brf Skellefteåhus 7 har tidigare varit allt från skolmatsal till vapenaffär. Nu har föreningen byggt om lokalerna och skapat fyra välplanerade bostäder. Bra både för föreningens ekonomi samtidigt som fler bostäder skapats i Skellefteå där efterfrågan på nya bostäder är stort. Samtliga fyra lägenheter såldes inom en dryg vecka efter första visningen.

Fasad- och balkongrenovering med varsam hand i Luthagen, Uppsala

Fasad- och balkongrenovering med varsam hand i Luthagen, Uppsala

Riksbyggen genomför ett renoveringsprojekt av Brf Ottarsgården, byggd på 1940-talet, i stadsdelen Luthagen i Uppsala. I renoveringen ingår fönsterbyte, fasadrenovering och byte av balkonger. Stadsdelen är utpekad som ”särskild bevarandevärd” av Uppsala kommun och därför görs renoveringen med stor noggrannhet utifrån regelverket och med målet att återskapa utseendet från 1940-talet.