Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Första spadtaget för nytt trygghetsboende i Hagfors

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Första spadtaget för nytt trygghetsboende i Hagfors

Riksbyggen har fått uppdraget att uppföra ett trygghetsboende med 33 lägenheter i Hagfors och den 10 september är det officiell byggstart. Med och tar det första spadtaget är Jens Fischer, kommunalråd i Hagfors, Claes-Henrik Engström, ordförande i KHF Uvå Strand, Tore Johansson, Riksbyggen och Göran Elm, Elms Byggnadsfirma AB.

Det är Kooperativa hyresrättsföreningen, KHF Uvå Strand som har gett uppdraget att producera det nya trygghetsboendet i Hagfors.

– Det är jätteroligt att vi nu kan sätta spaden i marken och starta bygget av det nya trygghetsboendet i Hagfors. Riksbyggen har utvecklat en väl fungerande modell för att skapa boenden för den äldsta delen av befolkningen med kooperativa hyresrättsförening som upplåtelseform. Modellen ger medlemmarna i föreningen ett inflytande över sitt eget boende, en viktig del för ett kooperativt företag som Riksbyggen, säger Tore Johansson som varit med och tagit fram boendeformen på Riksbyggen.

Totalt kommer trygghetsboende att innehålla 33 lägenheter fördelat på tvåor och treor. Det kommer även att finnas en gemensamhetslokal med tillhörande terrass med vy mot Uvån. Läget är mycket centralt med närhet till handel, skola och kyrka.

Media är varmt välkomna till det första spadtaget!

När: Torsdagen den 10 september 2020 Kl. 13.00 - 14.00
Var: I parken vid Geijerholmsvägen 1, Hagfors

Om kooperativa hyresrättsförening för äldre
Riksbyggen har under de senaste 30 åren etablerat kooperativa hyresrättsföreningar i tio procent av landets kommuner. I koncept med kooperativ hyresrättsförening (KHF) boende för äldre, stiftas en förening gemensamt av kommunen och Riksbyggen som i samarbete skapar moderna och värdiga vård- och omsorgsboenden samt trygghetsboende, helt styrt av kommunens behov.

För mer information:
Tore Johansson, Riksbyggen, 070-352 25 34
Lars Andersson, projektledare Riksbyggen, 054-22 23 50

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll