Gå direkt till innehåll
​Hans Ollman, affärsutvecklare boende för äldre på Riksbyggen, och ​Therese Kärngard, kommunalråd, Bergs kommun, skakar hand efter undertecknande av avtal.
​Hans Ollman, affärsutvecklare boende för äldre på Riksbyggen, och ​Therese Kärngard, kommunalråd, Bergs kommun, skakar hand efter undertecknande av avtal.

Pressmeddelande -

Riksbyggen och Bergs kommun i samarbete om trygghetsboende för äldre

Nu inleder Riksbyggen och Bergs kommun ett samarbete för byggandet av ett trygghetsboende i Svenstavik. Det nya trygghetsboendet kommer att bestå av 12-20 lägenheter med upplåtelseformen Kooperativ Hyresrättsförening.

– Det finns ett stort behov av att skapa fler bostäder för äldre i moderna, ändamålsenliga lokaler i Svenstavik. Vi ser nu fram emot samarbetet med Riksbyggen och att vi tillsammans ska skapa en boendelösning som är bra för alla våra äldre. Fler bostäder för äldre skapar också positiva flyttkedjor och frigör bostäder för exempelvis barnfamiljer som vill flytta till kommunen, säger Therese Kärngard, kommunalråd i Bergs kommun.

– På Riksbyggen är vi mycket glada över samarbetet med Bergs kommun. Riksbyggen har under lång tid arbetat med att skapa anpassade bostäder för äldre genom Kooperativ Hyresrättsförening. Det är en modell som både är bra för de boende och kommunen, Hans Ollman, affärsutvecklare boende för äldre på Riksbyggen.

Om kooperativa hyresrättsförening för äldre
Riksbyggen har under de senaste 30 åren etablerat kooperativa hyresrättsföreningar i tio procent av landets kommuner. I koncept med kooperativ hyresrättsförening (KHF) boende för äldre, stiftas en förening gemensamt av kommunen och Riksbyggen som i samarbete skapar moderna och värdiga vård- och omsorgsboenden samt trygghetsboende, helt styrt av kommunens behov.

– Bildandet av en kooperativ hyresrättsförening är bra för de kommuner som vill ha ett alternativ till traditionellt, kommunalt fastighetsförvaltande, men samtidigt möta ett ökande vård- och omsorgsbehov. Att bo i en kooperativ hyresrätt ger också de boende ett inflytande över sitt boende och inträdesavgiften är låg, säger Hans Ollman.

För mer information:
Therese Kärngard, kommunalråd, Bergs kommun, 070-303 15 50
Hans Ollman, affärsutvecklare boende för äldre på Riksbyggen, 070-27 93 291

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll