Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Byggstart för 41 lägenheter i särskilt boende i Åtvidaberg

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Byggstart för 41 lägenheter i särskilt boende i Åtvidaberg

Den 16 juni tas det första spadtaget för Kooperativa hyresrättsföreningen (KHF) Kopparsvanen etapp 3 i Åtvidaberg. Etapp 3 består av 41 lägenheter i ett projekt om totalt 150 lägenheter i både nyproduktion och ombyggnation.

Det första spadtaget tas av Thomas Lidberg (S), kommunstyrelsens ordförande, Joakim Magnusson ( C), kommunstyrelsens 1:e vice ordförande, Tommy Aarna (M), kommunstyrelsens 2:e vice ordförande, Patrik Rosenlund, marknadsområdeschef Riksbyggen och Joachim Lönn vVD, Åhlin & Ekeroth Byggnads AB.

– Det känns väldigt roligt att vi nu kan starta byggandet av 41 nya lägenheter i KHF Kopparsvanen. Behovet av fler bostäder i form av särskilt boende för äldre är stort i Åtvidaberg och från Riksbyggens sida är vi glada över att kunna bidra med en modell som är bra både för de boende och kommunen, säger Fredrik Wallin, projektchef för Kooperativa hyresrätter i Östergötland/Nyköping.

Etapp 3 är en nyproduktion av 41 lägenheter i särskilt boende. Byggnaden innefattar förutom lägenheter även gemensamhetsutrymmen för de boende, övernattningslägenhet för närstående, personalutrymmen, storkök för försörjning av hela äldreomsorgen i kommunen samt en väl genomtänkt utemiljö. Etapp 3 beräknas vara inflyttningsklart i januari 2022.

På grund av den pågående coronapandemin är inga gäster inbjudna till det första spadtaget. Representanter för media är varmt välkomna att delta under cermonin!

Dag och tid: 16 juni med start klockan 10.00.
Plats: Bondegatan 15, Åtvidaberg

Om kooperativa hyresrättsförening för äldre
Riksbyggen har under de senaste 30 åren etablerat kooperativa hyresrättsföreningar i tio procent av landets kommuner. I konceptet med kooperativ hyresrättsförening (KHF) boende för äldre, stiftas en förening gemensamt av kommunen och Riksbyggen som i samarbete skapar moderna och värdiga vård- och omsorgsboenden samt trygghetsboende, helt styrt av kommunens behov.

För mer information:
Fredrik Wallin, projektchef för Kooperativa hyresrätter i Östergötland/Nyköping, 011-21 95 99

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll