Gå direkt till innehåll
Över 1 000 i intressekön till Riksbyggens Brf Laröds Blomma

Pressmeddelande -

Över 1 000 i intressekön till Riksbyggens Brf Laröds Blomma

Riksbyggen har nu startat försäljningen av de 48 bostadsrätterna i Brf Laröds Blomma, Helsingborg. Det kommer att bli bostäder för flera olika målgrupper och med fokus på hållbarhet, innovation och delningsekoniomi. Stor vikt har också lagts vid att skapa rum för gemenskap och i projektet finns tre olika biotoper som kan upplevas virtuellt på plats redan nu.

– Vårt kommande projekt Brf Laröds Blomma är ett unikt och innovativt bostadsprojekt där naturvärden förenas med smarta lösningar för mobilitet, delningsekonomi, ekosystemtjänster och grönt boende. Det är jätteroligt att intresset för de kommande bostäderna är så stort, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

Brf Laröds Blomma kommer att bestå av både radhus och lägenheter i samma bostadsrättsförening.

– Vi kommer sälja bostäderna i två etapper. Etapp 1 består av 24 bostäder och vi planerar att sälja etapp 2 under våren 2022. Alla bostäder byggs samtidigt och projektet kommer att bestå av tre olika biotoper med olika teman: Lek vid lövskog, vila vid småvatten och träna i hagmark, berättar Kristin van der Reep, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen.

Projektet får en hög hållbarhetsprofil, till exempel blir det både solceller och gröna tak. Stor vikt har också lagts vid att skapa rum för gemenskap och att de kommande husen ska smälta in i naturen. Uppvärmning kommer att ske med fjärrvärme från näst intill 100 procent återvunnen eller förnybar energi.

Husen kommer att placeras så att ett torg för lek, grönska och gemensamma aktiviteter skapas i mitten.

Olika åldrar bland de boende
Genom att både bygga radhus och lägenheter i samma bostadsrättsförening finns förutsättningarna för en stor spännvidd i åldrarna bland de boende.

– Radhusen, som byggs i både ett och två plan, har barnfamiljer som en tydlig målgrupp. Lägenheterna passar utmärkt även för äldre person och vi hoppas få en bra mix bland de boende och en ökad social hållbarhet. Tillsammans kan både unga och gamla mötas på den gemensamma gården, säger Kristin van der Reep, sälj- och marknadsansvarig Riksbyggen Bostad.

Mobilitet och innovation
I en mobilitetshubb bildas ett nav för projektets mobilitetslösningar. I hubben finns till exempel allt man behöver för cykelvård. Alla boende kommer att få ett förladdat kollektivtrafikkort för att uppmuntra till färre bilresor och fler tåg- och bussresor. I mobilitetsparken kan man ladda både bilar och cyklar med lokalt producerad el från takens solceller. Vid inflyttning kommer Riksbyggen att organisera guidade cykelturer runt om i omgivningarna.

Riksbyggen kommer att ha en smart säljprocess där man kommer blivande boende i föreningen kommer kunna göra sina tillval online. Man kommer även även kunna se husen visualiserade på plats i mobilen redan innan husen är byggda.

– Vid projektet finns nu fyra stolpar så man kan gå en digital rundvandring genom att scanna en QR kod som finns på varje stolpe. Det är ett smart sätt att uppleva de olika biotoperna samt Piazzan i mitten i panoramavy, berättar Kristin van der Reep.


Det finns möjlighet att göra 15 olika bostadsval i Laröds blomma. Sista dag för att lämna in valfoldern är den 8 november.

För mer information:
Theodor Alexandris, marknadsområdeschef 040-10 94 60
Kristin van der Reep, sälj- & marknadsansvarig 042-18 66 36

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll