Gå direkt till innehåll
Masthuggskajen från vattnet. Bild: Fojab
Masthuggskajen från vattnet. Bild: Fojab

Pressmeddelande -

Masthuggskajen till final i Sweden Green Building Awards

Masthuggskajen i Göteborg har utsetts till en av finalisterna i kategorin Årets Citylab-projekt i Sweden Green Building Awards. Totalt blir det cirka 1 300 bostäder och 5 000 – 6 000 arbetsplatser vid Masthuggskajen med fokus på hållbar statsutveckling. Riksbyggen kommer bygga drygt 500 bostäder vid Masthuggskajen.

– Det är fantastiskt roligt och hedrande med finalplatsen i Sweden Green Building Awards. Projektet vid Masthuggskajen är ett av de största stadsutvecklingsprojekten i Göteborg just nu och Riksbyggen tar med sig sitt stora kunnande inom hållbarhet in i projektet, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Göteborg.

Den 11 november går Sveriges mest prestigefyllda tävling inom hållbart samhällsbyggande av stapeln: Sweden Green Building Awards. Utmärkelserna delas årligen ut av Sweden Green Building Council (SGBC) för att premiera och uppmärksamma projekt och personer som på bästa sätt bidragit till ett hållbart samhällsbyggande.

– Det som är unikt för utvecklingen av Masthuggskajen är helhetsgreppet som tas av samtliga aktörer för att tillsammans utveckla en mer hållbar stadsdel. Citylab är den första svenska certifieringen för hela stadsdelar och det är det väldigt roligt att Masthuggskajen nu är en av finalisterna i tävlingen, säger Therese Berg, hållbarhetschef på Riksbyggen.

Först ut bland Riksbyggens projekt vid Masthuggskajen blir en bostadsrättsförening med sammanlagt 130 lägenheter. Det nya kvarteret kommer att ligga längs Första Långgatan. I kvarteret blir det ca 8 500 kvm bostadsyta och ca 2 050 kvm lokalyta.

Stort fokus ligger på att skapa en levande stadsdel med liv och rörelse. Det kommer bland annat att bli en livsmedelsbutik och 4-5 affärslokaler i markplan. Sammanlagt blir det cirka 130 lägenheter i ett hus med nio våningsplan.

Fakta om projektet Masthuggskajen:
Med 1 300 bostäder och 5 000 – 6 000 arbetsplatser utvecklas området till en plats full av kontraster. Av gammalt och nytt. Storslaget och småskaligt. Globalt och lokalt. Masthuggskajen skapas av Göteborgs Stad och ett konsortium bestående av Elof Hansson Fastigheter, Folkets Hus Göteborg, Hotell Draken, NCC Property Development, Riksbyggen, Stena Fastigheter Göteborg och Älvstranden Utveckling. Området är en del av Älvstaden och enligt Citylab certifierat för hållbar stadsutveckling.

För mer information:
Mikael Ahlén, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Göteborg, 031-704 68 63
Therese Berg, hållbarhetschef på Riksbyggen, 08-698 41 88

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll