Gå direkt till innehåll
Många bra förslag i Byggmarknadskommissionens slutrapport

Pressmeddelande -

Många bra förslag i Byggmarknadskommissionens slutrapport

Byggmarknadskommissionen presenterar i sin slutrapport förslag inom fem områden för att motverka arbetslivskriminaliteten och osund konkurrens i byggbranschen. Riksbyggen välkomnar rapporten och arbetet för att göra byggbranschen sundare.

– Det här är oerhört viktiga frågor för oss på Riksbyggen. Vi är en av Sveriges största producenter av nya bostäder och vi har bostadsprojekt från Malmö till Kiruna. Vi välkomnar rapporten, säger Johanna Frelin, vd Riksbyggen.

Bland annat föreslår Byggmarknadskommissionen att sekretessen mellan myndigheter ska minska, sekretessen på företagens skattekonto ska brytas, tillsynen av utstationeringsregistret intensifieras, handläggningstiderna för mål i förvaltningsdomstolarna ska kortas samt en utveckling av ID06-systemet.

– I Riksbyggens bostadsproduktion arbetar vi dagligen med att både öka säkerheten på byggena och skapa mer ordning och reda. Till exempel tillåter vi bara underleverantörer i två led för att underlätta kontrollen av vilka företag som är verksamma på våra byggen och därigenom minska risken att oseriösa företag kommer in på våra arbetsplatser, säger Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad.

Byggmarknadskommissionen är ett initiativ från byggbranschen. Bakom kommissionen står förutom Riksbyggen även Byggnads, Peab, Skanska, NCC, Veidekke, JM, Åke Sundvall, SKB, HSB, Byggföretagen, OBOS, Sveriges Allmännytta, Unionen, LO, SBAB, Ledarna, Installationsföretagen, Innovationsföretagen, Elektrikerna och Seko.

Mer om Riksbyggens bostadspolitiska arbete finns på riksbyggen.se/opinon

För mer information:
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66
hakan.andersson@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll