Gå direkt till innehåll
Långsiktigt samarbete mellan Riksbyggen och Strabag Projektutveckling AB ger nya bostäder i Stockholmsområdet

Pressmeddelande -

Långsiktigt samarbete mellan Riksbyggen och Strabag Projektutveckling AB ger nya bostäder i Stockholmsområdet

Riksbyggen och Strabag Projektutveckling AB har ingått ramavtal om byggande av initialt 550 nya bostäder i Stockholmsregionen. Ambitionen är ett långsiktigt samarbete om att utveckla flera områden i Stockholmsregionen till attraktiva boendemiljöer.

Stockholm tillhör en av de fem snabbast växande regionerna i Europa med c:a 35 000 nyinflyttade invånare per år. Bostadsbristen är ett faktum. Konkurrensen om byggbar mark i regionen är stor och behovet av att hålla nere produktionskostnaderna ökar allt mer. För att lyckas utveckla fler bostäder med hög standard till marknadsmässiga priser i Stockholms kranskommuner, har två stora aktörer ingått ett långsiktigt samarbete.

Riksbyggen och Strabag Projektutveckling AB, en av Europas ledande koncerner inom bygg- och anläggningssektorn, har ingått ett ramavtal om byggande av bostäder inom Stockholmsregionen som innebär att Riksbyggen förvärvar byggrätter av Strabag Projektutveckling AB som sedan bygger bostadsrättsföreningar på totalentreprenad för Riksbyggens räkning. Samarbetet möjliggör initialt utveckling av c:a 550 byggrätter i centrumnära lägen i Stockholmsregionen.

­– Vi är positiva till samarbetet med Strabag som ökar våra förutsättningar att kunna bygga ett stort antal nya bostäder i snabbare takt. Målsättningen är att våra bostäder ska vara hållbara och erbjuda ett gott liv, både i och mellan husen, år ut och år in. Det är vad vi på Riksbyggen kallar ”Den 100-åriga affären”, en del av vårt långsiktiga tänkande och som i och med detta får ytterligare kraft, säger Carl Henrik Appel, regionchef Riksbyggen Stockholm/Uppland.

I dagsläget omfattar samarbetet projekt i Jakobsbergs C, Tumba C och Slagsta samt ett gemensamt förvärvat projekt i Haninge. De är exempel på områden i Stockholmsregionen där Riksbyggen och Strabag Projektutveckling AB, tack vare sitt samarbete, kan göra skillnad genom att tillsammans utveckla attraktiva boendemiljöer. 

­– Vi är två starka aktörer med lång erfarenhet av byggbranschen. Tillsammans har vi goda möjligheter att vässa vårt erbjudande, öka vår kompetens ytterligare och erbjuda en effektiv produkt med bibehållna kvaliteter, säger Jens Lackmann, VD på Strabag Projektutveckling AB.

För mer information, kontakta:
Jens Lackmann, VD Strabag Projektutveckling AB, tel. 076-778 40 11
Carl Henrik Appel, regionchef Riksbyggen Stockholm/Uppland, tel. 070-539 00 27


Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen utvecklar, förvaltar och förbättrar rummen som du bor och arbetar i.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll