Gå direkt till innehåll
Foto: Magnus Fond
Foto: Magnus Fond

Pressmeddelande -

Johanna Frelin tillträder som vd för Riksbyggen

Den 13 januari tillträder Johanna Frelin som ny vd för Riksbyggen. Johanna efterträder Leif Linde som fram till i maj kommer att stanna kvar på Riksbyggen som senior rådgivare.

I juli 2019 blev det klart att Johanna Frelin tar över som ny vd efter Leif Linde som fyller 65 år och går i pension i maj 2020.

– Det känns fantastiskt spännande och roligt att äntligen börja på Riksbyggen. Under hösten har jag hunnit bekanta mig med Riksbyggen och det är ett välskött och stabilt företag med ett viktigt samhällsuppdrag som jag har den stora förmånen att få leda in i framtiden, säger Johanna Frelin.

Johanna Frelin har tidigare bland annat varit vd för Tengbom arkitekter. Hon har även varit vd för Hyper Island samt haft flera chefspositioner inom ledningen för SVT-koncernen.

– Ett företag av Riksbyggens storlek som både bygger många nya bostäder och har en omfattande förvaltningsverksamhet över hela landet har ett stort hållbarhetsansvar. Riksbyggen är idag ledande på många områden när det gäller hållbar utveckling men det är ett område som kommer att bli än viktigare framöver, säger Johanna.

Leif Linde kommer fortsatt att ha en aktiv roll inom den svenska kooperationen, bland annat som ordförande för Fonus ekonomisk förening.

Riksbyggens företagsledning från och med 2020-01-13:
Johanna Frelin, vd, (CEO)
Mårten Lilja, vice vd och chef affärsområde Bostad
Lina Öien, chef hållbar utveckling
Carl-Johan Hansson, chef affärsområde Fastigheter
Britta Von Schoultz, kommunikationschef
Eric Stuart, chef affärsområde Fastighetsförvaltning
Karin Goddard, HR-chef
Robert Söderhjelm, ekonomi- och finanschef (CFO)

Riksbyggen 1 januari – 31 december 2018
Nettoomsättning 7 738 mkr (8 377 mkr).
Operativt rörelseresultat 387 mkr (364 mkr).
Antalet bostäder, både hyres- och bostadsrätter, i produktion var 4 567 (4 988).
Antalet förvaltade bostadsrättsföreningar ökade till 4 218 (3 627). Av dessa är 1 694 (1 643) andelsägande bostadsrättsföreningar.

För mer information:
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38