Gå direkt till innehåll
Inflyttningen i Riksbyggens Brf NEO Davidhall har startat

Pressmeddelande -

Inflyttningen i Riksbyggens Brf NEO Davidhall har startat

Nu har den första inflyttningen vid det före detta polishuset i Davidshall i Malmö startat. Etapp ett, som består av tre nybyggda hus inne på polishusets gård, är nu klara. Totalt kommer Riksbyggens Brf NEO Davidhall att bestå av 122 nya lägenheter i olika planlösningar och storlekar.

– Det är fantastiskt roligt att vi nu kan välkomna de första boende till Brf NEO Davidhall. I den första etappen är det inflyttning i 58 lägenheter, resterande lägenheter kommer att ha inflyttning i september, säger Emil Nilsson, projektledare på Riksbyggen.

Alla boende har tillgång till fina gemensamma utrymmen. Till exempel byggs en vacker gemensamhetslokal i den gamla ordersalen, ett orangeri, takterrass samt en privat bil- och cykelpool med två Teslabilar. Dessutom finns parkeringsmöjligheter, trots att föreningen ligger mitt i Malmö.

– Läget vid Davidshalls torg är fantastiskt och den nya bostadsrättsföreningen blir en stilla plats mitt i centrala Malmö. Intresset för de nya bostäderna har varit stort under hela projektets gång och bara fyra lägenheter är osålda varav två är reserverade, säger Camilla Lundström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen.

Polishuset ritades av arkitekten Frans Evers och stod klart 1934. Riksbyggen har under projektet försökt bevara husets själ i så stor utsträckning som möjligt.

– Målsättningen var att de tre nya huskropparna inne på gården skulle matcha det gamla polishuset och ge en spännande blandning av gammalt och nytt, lite New York-känsla, säger Emil Nilsson.

Lägenheterna i det gamla Polishuset får karaktär av våningar med generösa rum och några bevarade detaljer från förr.

Försvunna poliser fortfarande spårlöst borta
De två polisfigurerna i porten till det tidigare polishuset försvann från sina posteringar och Riksbyggen utlyste under hösten 2020 en hittelön om 10 000 kronor för tips som leder till att poliserna återfinns i oskadat skick. De båda poliserna skapades av skulptören Anders Olson och har stått på sina poster sedan 1934.

– Tyvärr har inte poliserna återfunnits, trots hittelönen. Vi har nu beställt två nytillverkade poliser men hoppas fortfarande på att originalen ska komma tillbaka, säger Emil Nilsson.

För mer information:
Emil Nilsson, projektledare på Riksbyggen, 040- 10 94 65
emil.nilsson@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll