Gå direkt till innehåll
Gamla huset görs adventsfint innan det är dags för den stora ombyggnaden.
Gamla huset görs adventsfint innan det är dags för den stora ombyggnaden.

Pressmeddelande -

Hållbar ”husrenovering” i centrala Sandviken

Alla som flanerar i Sandvikens centrum kommer att kunna följa renoveringen av fastigheten Gamla huset 1:4. Huset, som finns i Riksbyggens skyltfönster, kommer att förvandlas från ett öde spökhus till att fyllas med människor som ger huset både kärlek och hållbar teknik.

– Riksbyggens kontor i Sandviken har ett fantastiskt bra skyltläge och vi ville göra något både roligt och samtidigt lärorikt av det. Genom att följa utvecklingen av Gamla huset 1:4 kommer man också att kunna lära sig mer om hållbar fastighetsutveckling, säger Carina Blomqvist, sälj- och kundgruppschef på Riksbyggen i Gävleborg.

Gamla huset 1:4 dök upp i Riksbyggens skyltfönster lagom till Halloween. Inför helgen kommer det att pyntas inför advent. Sedan ska byggjobbare och arkitekter ta en paus inför en stundande renovering.

– Att ta hand om huset som man bor i gör att alla trivs och känner att huset ger dem något tillbaka. Precis så är det med alla fastigheter och det är något vi vill förmedla, säger Carina Blomqvist.

Renoveringen innebär att ta hand om de värden som finns huset men att utveckla fastigheten och tillföra ny teknik.

– Hållbarhet är både stort och litet, även i den här renoveringen. Jag ser framför mig att det nyrenoverade huset till exempel har solceller på taket och hoppas att många kommer att följa Gamla husets resa, avslutar Carina.

För mer information:
Carina Blomqvist, sälj- och kundgruppschef på Riksbyggen i Gävleborg, 026-17 58 25

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll