Gå direkt till innehåll
Dags att söka stipendier ur Riksbyggens Jubileumsfond ”Den Goda Staden”

Pressmeddelande -

Dags att söka stipendier ur Riksbyggens Jubileumsfond ”Den Goda Staden”

Nästa år kommer Riksbyggens Jubileumsfond ”Den Goda Staden” att dela ut cirka 500 000 kronor fördelat på fyra stipendiater. Under 2021 ges särskild prioritet till ansökningar med projekt som bidrar till kunskap om "Den trygga staden och framtidens delningsekonomi".

Riksbyggens Jubileumsfond ”Den Goda Staden” delar ut stipendier för att stödja forskning, utveckling och utbildning för bättre boendemiljö inom områden som arkitektur, byggnadsteknik, fastighetsförvaltning, energiförsörjning, miljövård, samhälls- och trafikplanering.

– Att känna trygghet i staden, både när det gäller bostaden i sig och när vi rör oss ute i samhället, är en av de stora och viktiga framtidsfrågorna. Delningsekonomin kommer också att få en större betydelse i framtiden, både  för att planetens resurser ska räcka till alla och för att de mänskliga möten som följer när vi delar på saker leder till ökad trygghet. Trygghet och delningsekonomi hör ihop, säger Lina Öien, chef för enheten för hållbar utveckling samt ansvarig för arbetet med ”Den Goda Staden” på Riksbyggen.

Fondens namn, "Den Goda Staden", betecknar en boendemiljö som tillfredsställer de enskilda människornas önskemål och behov samtidigt som den harmonierar och samverkar med natur och miljö. Fonden bildades i anslutning till Riksbyggens 50-årsjubileum 1990 och kapitalet grundades på gåvor från Riksbyggens bostadsrättsföreningar samt organisationer och företag som Riksbyggen samarbetar med.

Från 1991 till 2020 har fonden delat ut ca 165 stipendier till ett värde av cirka 13,5 miljoner kronor. Fonden har en särskild styrelse som behandlar ansökningarna. Styrelsen består av representanter från både Riksbyggen och forskningsvärlden. Högsta belopp som en stipendiat kan få är 150 000 kronor.

Klicka på länken för mer information om ”Den Goda Staden” och hur ansökan går till:

Ansök om stipendie

Sista ansökningsdag är 31 januari 2021.

För mer information:
Maria Westling, 08-698 41 13
maria.westling@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll