Gå direkt till innehåll
Välbesökt frukostseminarium på Riksbyggen

Nyhet -

Välbesökt frukostseminarium på Riksbyggen

Riksbyggen har i dag arrangerat ett välbesökt frukostseminarium på temat ”Kooperation en lyckad del av marknadsekonomin – så är det möjligt att förena vinstmål och kvalitet”. Seminariet är en del av Kooperationens år 2012 och syftet var att utifrån United Minds undersökning om allmänhetens syn på kooperativa företag diskutera utmaningar, möjligheter och framtiden för kooperationen.

United Minds undersökning visar att kooperation som företagsform är tämligen känd bland allmänheten med att få känner till vad som egentligen utmärker ett kooperativt företag. Detta samtidigt som den kooperativa värdegrunden med bland annat demokrati, samhällshänsyn och påverkan ligger helt rätt i tiden. Samtalen kom därför att i mångt och mycket handla om hur de kooperativa organisationerna kan bli bättre på att kommunicera sina värden och att sprida kunskap och kännedom om vad det innebär att vara medlem av, anställd i och att driva ett kooperativt företag.

- Många gånger tror jag att vi krånglar till det för oss. Vi är helt enkelt idéburna företag som drivs av att skapa ekonomisk och social nytta för våra medlemmar. För att kunna göra det krävs lönsamhet i verksamheten. Men skillnaden är att vinsten går tillbaka till verksamheten och inte ned i någons privata ficka, var en av Sten-Åke Karlssons kommentarer framme vid podiet.

Cirka 60 besökare fick lyssna till samtalet som leddes av Maria Rankka, vd på Stockholms Handelskammare. Inbjudna talare var Sten-Åke Karlsson, vd, Riksbyggen, Eva Nordström, samhällspolitiskt ansvarig, Arbetsgivarföreningen KFO, Lars Wennberg, ansvarig för kooperativ företagsamhet, PwC, Anders Svensson, vd, HSB Omsorg, Jimmy Sandell, samhälls- och omvärldsanalytiker, United Minds, Petter Hauffman, landskapsarkitekt, C-O-M-B-I-N-E arkitekter, som ombildat arkitektbyrån från aktiebolag till kooperativ.

Vid frågor om seminariet och Kooperationens år 2012, kontakta Christa Löwl, föreningsstrateg 08-698 42 01.

På bilden ser du Maria Rankka i mitten som leder samtalet mellan Sten-Åke Karlsson, Riksbyggen och Petter Hauffman, C-O-M-B-I-N-E Arkitekter.

Relaterade länkar

Ämnen


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66