Följ Riksbyggen

Första spadtaget i Gävle Villastad 1 september

Pressmeddelande   •   Aug 31, 2015 15:23 CEST

Medierepresentanter hälsas varmt välkomna till det första symboliska spadtaget för 47 nya bostäder i Gävle Villastad.

Tisdagen den 1 september kl. 11.30-13.00, Liljevägen 10 i Gävle.

Det första spadtaget tas av Daniel Olsson, ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden och Mårten Lilja, Riksbyggens vvd samt chef för affärsområde Bostad.

Efter tal och spadtag bjuds det på lättare förtäring.

Med lummiga omgivningar invid Hedvigs Handelsträdgård kommer de tre nya husen i Brf Liljan uppföras. De 47 lägenheterna blir ljusa och öppna med fönster i två väderstreck och spänner från kvadratsmarta ettor till fyror med generösa ytor. Tillsammans har bostadsrättsföreningen en trädgårdsliknande innergård med gräsmattor, bärbuskar och fruktträd.

Riksbyggens ambition är alltid att utveckla nya områden med minsta påverkan på planetens naturliga kretslopp. Redan innan vi påbörjar byggnationen av bostadsrättsföreningen Liljan har vi genomfört en analys av Ekosystemtjänster som innebär att naturens tjänster i närområdet ska påverkas i positiv bemärkelse då byggnationen står klar. Dessutom strävar vi efter att certifiera byggnaderna enligt Miljöbyggnad nivå silver.

Första inflyttning är beräknad till kvartal 3, 2016.

Kontakta mig gärna för mer information.

Lars Lundgren, tel 090-159607

Sälj- & Marknadsansvarig
 Riksbyggen Bostad Norr

Riksbyggen utvecklar, förvaltar och förbättrar rummen som du lever och bor i.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.