Gå direkt till innehåll
Statsminister Stefan Löfven till Riksbyggen i Borås

Pressmeddelande -

Statsminister Stefan Löfven till Riksbyggen i Borås

Den 20 maj besöker statsminister Stefan Löfven Borås. En av hållpunkterna i programmet är ett öppet möte vid Riksbyggens lokaler i anrika Viskaholm, mitt i centrala Borås.

Mötet kommer att ske på gården direkt utanför Riksbyggens lokaler på Västerbrogatan 8, klockan 09.50 -10.25.

– Det är jätteroligt att vi på Riksbyggen får vara med och hälsa statsministern välkommen till Borås. I samband med besöket bjuder Riksbyggen deltagarna på grillad korv och kaffe, säger Margareta Bäckäng, sälj- och marknadsansvarig Riksbyggens fastighetsförvaltning i Borås.

Riksbyggen flyttade i augusti förra året in i de unika och nyrenoverade lokalerna i Viskaholm. Den välvda byggnaden, Viskaholm, byggdes 1913 och är sedan dess ett landmärke för Borås textilhistoria. Det anrika fabrikshuset har under de senaste 100 åren fungerat som att nav för alla de arbetstillfällen textilindustrin har inbringat och vid mitten av 1940-talet hade Wäfveribolaget cirka 2 800 anställda.

Vid Viskaholm planeras också för nya bostäder i det nya bostadsområdet Västerbro. Här planeras för levande blandstad med hundratals nya bostadsrätter, hyresrätter, studentlägenheter och kommersiella lokaler. Västerbro är ett av Borås största stadsutvecklingsprojekt någonsin och är ett samarbete mellan Riksbyggen, AB Bostäder och Borås stad.

För mer information:
Thomas Pettersson, fastighetsförvaltare Riksbyggen, 033-20 25 55

Thomas.Pettersson@riksbyggen.se

Margareta Bäckäng, sälj- och marknadsansvarig Riksbyggens fastighetsförvaltning i Borås, 033-20 77 74,
margareta.backang@riksbyggen.se

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38