Följ Riksbyggen

”Sista” spadtaget för Riksbyggens tredje etapp på Slottsberget i Göteborg

Pressmeddelande   •   Maj 04, 2018 07:45 CEST

Fr v Jahja Zeqiraj, fastighetsnämndens ordförande i Göteborg, Håkan Trygged, Arkitekt på Kub arkitekter, Pierre Strömbäck, projektledare Riksbyggen och Stefan Foughman, produktionschef på Skanska.

Nu är byggnationen av Brf Slottsberget 3 i Frölunda, Göteborg officiellt startad. Det första spadtaget, som var den tredje och sista byggstarten för Riksbyggens del på Slottsberget, togs av bland andra Jahja Zeqiraj, fastighetsnämndens ordförande i Göteborg. Brf Slottsberget 3 kommer att bestå av 75 bostadsrätter.

Markarbetena för Brf Slottsberget 3 har varit igång en tid men nu startar byggnationen av själva husen.

– Det känns jätteroligt att vi nu är igång med sista etappen på Slottsberget. Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda ett boende med fina arkitektoniska och nutida kvalitéerna mitt i naturen och som samtidigt ligger väldigt nära Frölunda Torg, säger Pierre Strömbäck, projektledare på Riksbyggen.

Spadtaget togs av Jahja Zeqiraj, fastighetsnämndens ordförande i Göteborg, Pierre Strömbäck, projektledare Riksbyggen, Håkan Trygged, Arkitekt på Kub arkitekter och Stefan Foughman, produktionschef på Skanska. På plats under ceremonin fanns köpare, intressenter, politiker och samarbetspartners.

Brf Slottsberget 3 kommer att innehålla lägenheter med härlig villakänsla med två till fyra rum och kök och generösa balkonger i västerläge. Brf Slottsberget 3 ramas in av berget och grönskan men ligger samtidigt alldeles intill shopping och goda kommunikationer. Bara en kort promenad bort finns Frölunda Torg med över 200 butiker, restauranger och caféer. På gång- och cykelavstånd finns Frölunda centrum där kollektivtrafiken gör det enkelt att nå resten av staden.

I samband med spadtaget genomfördes också en visning av Riksbyggens visningslägenhet.

– Många passade på att titta i visningslägenheten och det är roligt med ett så stort intresse för de kommande bostäderna på Slottsberget, säger Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad i Göteborg.

För mer information:
Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen, 031-704 56 12

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.