Gå direkt till innehåll
​Sista pusselbiten i Stenunge Strand

Pressmeddelande -

​Sista pusselbiten i Stenunge Strand

Efter många år av byggnationer är Stenunge Strand snart fulländad. Den sista etappen, Riksbyggens Brf Stenunge Park, består av 39 lägenheter fördelade på 1-4 rum och kök. Liksom tidigare etapper har Brf Stenunge Park ritats av de prisade arkitekterna från Wingårdhs.

– Det här blir verkligen den sista pusselbiten som fulländar helheten, säger projektledare Johan Berndtsson på Riksbyggen. Vi är väldigt glada att vi fått möjligheten att utveckla Stenunge Strand till en fantastisk pärla i Stenungsund. Tillsammans med Wingårdhs har vi skapat en stilsäker och gedigen kvalitet som genomsyrar hela området. En bra balans mellan robusta material, funktionella rum och skön design.

Det blir välplanerade lägenheter på 1–4 rum och kök i storlekarna 45-124,5 kvm. Öppna planlösningar och stort ljusinsläpp skapar rymd och luft. Även trapphuset får mycket ljus genom stora glasade partier i kontrast till mörkare fondväggar.

För 75-årsjubilerande Riksbyggen, bildat 1940, är hållbarhetsperspektivet viktigt. För att säkerställa högsta möjliga hållbarhetsnivå för Brf Stenunge Park använder man Sweden Green Building Councils certifieringssystem Miljöbyggnad. Systemet baseras på svenska bygg- och myndighetsregler samt svensk byggpraxis och ger ett kvitto på nybyggnationers kvalitet när det gäller energi, inomhusmiljö och material. Det betyder att användandet av ändliga resurser har hållits nere i produktionsfasen, att de boende får ett sunt inneklimat och att den låga energianvändningen ger pengar över till annat.

Den första etappen av Stenunge Strand utsågs till ”Riksbyggens bästa byggprojekt” 2011. Det har sporrat till att lägga mycket energi på att gestaltningens kvaliteter ska nå hela vägen fram till den färdiga byggnationen. Det blir extra tydligt nu när hela kvarteret står klart.

– I den fjärde och sista etappen Brf Stenunge Park knyter vi ihop säcken, säger arkitektkontorets vd och ägare Gert Wingårdh. I och med detta skapas det uterum och torg mellan husen som kommer bli ett av områdets finaste kvaliteter. Torget öppnar sig mot havet, precis som Kapitolium mot Rom.

För mer information, kontakta:
Johan Berndtsson, projektledare Riksbyggen, tel. 0522-64 56 44

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen utvecklar, förvaltar och förbättrar rummen som du lever och bor i.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38