Gå direkt till innehåll
Riksbyggens Cykelpopup med gratis cykelservice kommer till Växjö

Pressmeddelande -

Riksbyggens Cykelpopup med gratis cykelservice kommer till Växjö

Cyklandet blir allt mer populärt i Växjö och sammanlagt finns inte mindre än 190 kilometer cykelbana till Växjöbornas förfogande. Riksbyggen vill vara med och underlätta för Växjöborna att glida fram på cykeln och bjuder på gratis cykelservice 13-14 september vid Pressbyrån intill tågstationen.

Gnisslar det får kedjan? Går tramporna lite tungt? Inga problem, det fixar vi på Riksbyggen med vår mobila popup-verkstad. Växjö kommun har ett omfattande hållbarhetsarbete för en grönare stad och vann tidigare i år utmärkelsen European Green Leaf Award 2018.

– För Riksbyggen som ett kooperativt företag ska hållbarhet genomsyra allt vi gör. Det gäller allt från hur vi utformar våra bostadsprojekt till att fundera över hur de boende på ett mer hållbart sätt ska kunna ta sig till och från sina bostäder, säger Angelica Ringström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Sydost.

Riksbyggen uppför just nu 136 lägenheter i Brf Lokstallet i ett cityläge intill tågstationen i Växjö.

– Det är ett perfekt cykel- och pendlarläge och i Brf Lokstallet har vi på Riksbyggen valt att lägga extra fokus på cykelparkeringar för att underlätta cyklandet. Därför tyckte vi att det skulle vara perfekt att även bjuda på gratis cykelservice, berättar Angelica Ringström.

Var: Ungefär vid Norra Järnvägsgatan 3, vid Pressbyrån/tågstationen
När: Torsdag 13/9 klockan 15-19, fredag 14/9 klockan 14-18

Till skillnad från många andra aktörer stannar Riksbyggen kvar när husen är klara och sköter om förvaltningen av bostäderna. Det gör att vi alltid tänker långsiktigt och på hur vi kan bidra till en mer hållbar vardag.

Läs mer om Riksbyggens hållbarhetsarbete:

Byte till energisnåla ljuskällor toppar listan över bostadsrättsföreningarnas hållbarhetsåtgärder

Riksbyggen har flest nyproducerade flerfamiljshus certifierade med Miljöbyggnad.

Riksbyggen inför unikt hållbarhetsverktyg i all nyproduktion av bostäder.

För mer information:
Angelica Ringström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Sydost, 0480-57 836

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38