Följ Riksbyggen

Riksbyggen vinner markanvisning för 40 bostäder i Trollhättan

Pressmeddelande   •   Okt 17, 2019 07:50 CEST

Karta över Lärketorpet där den nya bebyggelsen planeras.

Riksbyggen har vunnit en markanvisning i Lärketorpet, Trollhättan. Markanvisningen gäller för byggande av cirka 40 bostäder. Lärketorpet är beläget i den nordvästra delen av Trollhättan.

– Lärketorpet är ett område som vi arbetad med i 14 år så vi är extra glada över markanvisningen. Det blir en mycket bra fortsättning på Riksbyggens långsiktiga och framgångsrika bostadsbyggande i Tvåstad, Trollhättan och Vänersborg, säger Rasmus Edlund, projektchef på Riksbyggen Bostad Väst.

Riksbyggen bygger sedan tidigare cirka 200 bostäder på Korseberg i Vänersborg och planerar för 40 nya bostadsrätter i Brf Nysätra i Skoftebyn, Trollhättan. Riksbyggen genomför även ett hyresrättsprojekt tillsammans med OBOS Sverige i Hälltorps gård med sammanlagt 84 hyresrätter.

– Riksbyggen vill bidra till Trollhättans utveckling genom att tillföra hållbara och attraktiva bostäder. Lärketorpet är beläget naturskönt med fina vandringsområden och med närhet tillsjukhuset Näl och Överby köpcenter, säger Rasmus Edlund.

Markanvisningstävlingen gällde två byggrätter om cirka 40 bostäder varav Riksbyggen får välja en av dessa. I området planeras även byggande av villor, en förskola och ett LSS-boende.

Byggstart är planerad att tidigast ske under 2021.

För mer information:
Rasmus Edlund, projektchef, Riksbyggen Bostad, Region Väst, 0522-65 446
Rasmus.edlund@riksbyggen.se

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.