Gå direkt till innehåll
​Brf Riddaren i Berga Park , Linköping.
​Brf Riddaren i Berga Park , Linköping.

Pressmeddelande -

Riksbyggen tillför Linköping 225 nya lägenheter

Riksbyggen kommer att bygga 182 hyresrätter och 43 bostadsrätter i Berga Park i Linköping med NCC som entreprenör. Byggstart sker under hösten 2019 och byggnationen beräknas vara klar under 2022.

– Linköping växer och i Berga Park bygger vi nu totalt åtta nya bostadshus. Det finns en efterfrågan på både små och stora lägenheter i staden samt möjligheten att både kunna hyra och köpa. Det gör att Riksbyggen väljer att bygga en kombination av allt detta i samma kvarter för att ge många möjligheten att efterfråga de nya bostäderna, säger Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad.

De 43 bostadsrätterna i Brf Riddaren i Berga Park är yteffektiva med insatser från 915 000 kronor. De minsta lägenheterna kan passa perfekt som studentlägenhet. Linköping är en Universitetsstad och det finns en stor efterfrågan på fler studentlägenheter.

I kvarteret kommer det främst att byggas mindre lägenheter med 1-2 rum och kök, men även lägenheter med 3 rum och kök. Lägenheterna är ljusa och välplanerade och husen är utformade så att de ska vara beständiga och lättskötta över tid.

Innergårdens utemiljö är delvis belägen ovanpå ett underjordiskt garage som förser kvarteret med parkeringsplatser. Här kommer det även att byggas en lekplats, samvaroytor samt parkeringsplatser utomhus.

– Det här är bra och prisvärda bostäder som byggs med gedigna material och har låg energiförbrukning samtidigt som de är kostnads- och yteffektiva. Det möjliggör för fastighetsägaren att sätta rimliga hyror. Vi är glada att Riksbyggen ser att dessa bostäder kan möta kundernas behov, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sverige.

Byggnationen påbörjas under hösten 2019 och beräknas vara klar våren 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Per Vide, sälj- och marknadsansvarig Riksbyggen Bostad Öst, 013-24 93 32
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38