Riksbyggen-radhus i Linköping ombildas till bostadsrätter

Pressmeddelande -

Riksbyggen-radhus i Linköping ombildas till bostadsrätter

Riksbyggen har sålt 117 radhus i området Aspnäset i Linköping till den nybildade bostadsrättsföreningen Övre Aspnäset.

Det har under en längre tid funnits ett intresse från de boende i radhusområdet att köpa loss fastigheterna och bilda en bostadsrättsförening.

– Det här radhusområdet passar mycket bra som bostadsrätter. Vi är mycket glada över att ha kunnat genomföra affären med den nybildade föreningen, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

Riksbyggen satsar sedan tre år tillbaka på hyresfastigheter och har sedan dess utökat sin egen fastighetsportfölj som idag omfattar cirka 5 300 hyresrätter. Verksamheten omfattar även nyproduktion av hyresrätter, både för eget ägande och på uppdrag åt investerare.

– Riksbyggens fastighetsportfölj kommer att fortsätta växa med hyresrätter i flerfamiljshus som huvudinriktning, säger Carl-Johan Hansson.

Riksbyggen kommer att stanna kvar som förvaltare åt bostadsrättsföreningen. Restate har arrangerat ombildningen. DLA Piper har varit Riksbyggens rådgivare i affären.

För mer information:

Carl-Johan Hansson, chef Affärsområde Fastigheter, Riksbyggen, 08-698 41 08
carl-johan.hansson@riksbyggen.se

Ämnen

Taggar


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66

Relaterat material