Gå direkt till innehåll
Skissbild av den kommande byggnationen. Bild: Liljewall arkitekter
Skissbild av den kommande byggnationen. Bild: Liljewall arkitekter

Pressmeddelande -

Riksbyggen planerar för 60 nya bostäder i Hyllie, Malmö

Riksbyggen har tillsammans med Liljewall arkitekter vunnit en markanvisning i Hyllie, Malmö. Nu planerar Riksbyggen för sammanlagt 60 nya bostadsrätter i Hyllie med en preliminär byggstart början 2020.

– Riksbyggen har sedan tidigare tre färdigställda/pågående projekt i Hyllie. Vi är mycket glada över markanvisningen som gör det möjligt för oss att fortsätta Riksbyggens framgångsrika bostadsbyggande i Hyllie som är ett av Malmös bästa lägen, äger Anders Jeppsson, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Skåne Sydväst.

Markanvisningen är belägen i området ”Söder om Klipporna” i Hyllien, fastigheten Löpöglan 1. De 60 bostäderna kommer att vara fördelade på 1-4 rum och kök och de primära målgrupperna yngre ensamhushåll, unga par och barnfamiljer.

– För Riksbyggen är hållbarhetsfrågorna centrala i våra bostadsprojekt, såväl miljömässig som social. I det här projektet fokuserar vi bland annat på att skapa goda förutsättningar för den sociala sammanhållningen i området. Detta görs genom en arkitektonisk bearbetning av gränserna mellan det privata och det gemensamma, berättar Anders Jeppsson.

Rent praktiskt görs det via lägenhetsingångar med för-trädgård från gatan, gemensamhetslokaler och uppehållsställen i huset.

Läs mer om Riksbyggens hållbarhets arbete:

Riksbyggen utsett till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen

Riksbyggen inför unikt hållbarhetsverktyg i all nyproduktion av bostäder

Inflyttningen är planerad att ske i början av 2022.

För mer information:
Anders Jeppsson, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad, 040-32 67 54

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38