Gå direkt till innehåll
Riksbyggen och Kommunal gör bytesaffär med Diös i Östersund och Umeå

Pressmeddelande -

Riksbyggen och Kommunal gör bytesaffär med Diös i Östersund och Umeå

Riksbyggen och Kommunal köper bostadsfastigheter av Diös samtidigt som Diös köper kommersiella fastigheter av Riksbyggen och Kommunal. Sammanlagt handlar det om drygt 450 hyreslägenheter och tre kommersiella fastigheter som byter ägare i Östersund och Umeå.

– Inom Riksbyggen har vi en tydlig målsättning att utöka vårt bestånd av bostadsfastigheter. Östersund är en ort som vi känner väl och tror på, säger Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

Affären innebär att Riksbyggen förvärvat ett bestånd med 380 hyreslägenheter i Östersund och Kommunal ett bestånd i Umeå med 77 lägenheter. Riksbyggen förvaltar samtliga lägenheter.

Diös köper kommersiella fastigheter av Riksbyggen i Östersund med en yta på 8 434 kvadratmeter och av Riksbyggen och Kommunal i Umeå med en yta på 5 826 kvadratmeter.

Tillträdet för båda parter sker den 30 december.

– Detta är en strategisk affär där vi koncentrerar beståndet mot centrumnära fastigheter. Vi blir mer effektiva och kan ha ett ännu större fokus på lokal närvaro och god service, säger Knut Rost, vd Diös Fastigheter.

Riksbyggen har sedan tidigare ca 3 600 hyreslägenheter runt om i landet och arbetar aktivt för att öka beståndet av hyresrätter, både genom förvärv och nyproduktion.

För mer information:
Carl-Johan Hansson, chef Riksbyggen Affärsområde Fastigheter.
Telefon: 070-217 47 21

Knut Rost, vd Diös Fastigheter.
Telefon: 010-470 95 01

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38