Gå direkt till innehåll
Riksbyggen gör strategiskt förvärv och planerar för 1 000 nya bostäder i Västerås

Pressmeddelande -

Riksbyggen gör strategiskt förvärv och planerar för 1 000 nya bostäder i Västerås

Riksbyggen förvärvar fastigheten Verkstaden 20 i centrala Västerås av Svea Real och Scius Partners. De före detta verkstadskvarteren ska nu förvandlas till levande bostadskvarter med stort hållbarhetsfokus. Sammanlagt handlar det om cirka 1 000 nya bostäder, 700 bostadsrätter och 300 hyresrätter.

– Vi är mycket glada över förvärvet och den kommande byggnationen på Verkstaden 20 blir stommen i Riksbyggens bostadsproduktion i Västerås under många år. Nu får vi möjligheten att både bidra till ett mer hållbart Västerås och till stadens fortsatta tillväxt genom att tillföra nya bostäder, säger Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Bergslagen.



Verkstaden 20 ligger inom området Kopparlunden. Byggstart beräknas ske under senare halvan av 2021 och första inflyttning är planerad till någon gång under 2023. Förutom bostäder kommer även ett antal olika lokaler att tillföras för att skapa levande kvarter. Bland annat planeras för en dagligvarubutik och en förskola.

– Läget för Verkstaden 20 är perfekt för bostäder med närhet på till Västerås station och citykärna. Vi kommer att tillföra ”gröna ytor” och plantera växtlighet som blommar hela säsongen och minimera mängden hårdgjord yta. Allt för att skapa grönskande kvarter med innergårdar och mötesplatser för att människor ska träffas och trivas, säger Mikael Pettersson Sjölund.

Riksbyggen kommer att bygga bostäderna både som hyres- och bostadsrätt. När det gäller bostadsrätter kommer flera olika koncept att användas, till exempel Bonum som är Riksbyggens koncept för seniorbostäder och StegEtt. StegEtt är Riksbyggens koncept för små, effektivt planerade bostadsrätter på ett eller två rum och kök.



För mer information:
Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Bergslagen, 070–375 02 32

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38