Gå direkt till innehåll
Bilden är en idéskiss om hur byggnationen i Bagarmossen kan komma att se ut.
Bilden är en idéskiss om hur byggnationen i Bagarmossen kan komma att se ut.

Pressmeddelande -

Riksbyggen får markanvisning för 160 bostadsrätter i Bagarmossen

På Bergholmsbacken i Bagarmossen planerar nu Riksbyggen för att uppföra 160 bostadsrätter, enligt det beslut om markanvisning som Stadsbyggnadskontoret i Stockholms stad fattade beslut om den 15 december. Byggstarten är planerad till år 2020.

– Jättekul att vi nu kan starta projektet som blir Riksbyggens del av den första etappen för att sammanlagt skapa 3 500 nya bostäder i Bagarmossen och Skarpnäck, säger Peter Ekman, projektledare på Riksbyggen.

Den första etappen består av cirka 600 nya bostäder fördelade på flera byggherrar. Bergholmsbacken ligger i närheten av Bagarmossens T-banestation och en ny skola kommer att byggas i området.

– Med tanke på närheten till skolan blir barnfamiljerna en viktig målgrupp för våra kommande bostäder. Vi kommer att dela upp byggnationen på flera bostadsrättföreningar vilket skapar möjligheten att skapa attraktiva och hållbara boende för fler olika målgrupper, säger Peter Ekman.

Stockholms parkering kommer enligt planen att bygga ett gemensamt parkeringshus för hela det nybyggda området.

– Vi kommer även att erbjuda olika former av mobilitetslösningar för att minska behovet av egen bil, till exempel bil- och cykelpool, säger Peter Ekman.

För mer information:
Peter Ekman, projektledare Riksbyggen, 072-550 22 95.

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38