Gå direkt till innehåll
Visionsbild av hur den kommande byggnationen kan komma att se ut. Bild: Arkitema
Visionsbild av hur den kommande byggnationen kan komma att se ut. Bild: Arkitema

Pressmeddelande -

Riksbyggen får markanvisning för 130 bostäder i Aspudden

Nu planerar Riksbyggen för 130 nya bostäder i Aspudden och i projektet kommer den senaste tekniken för att bygga mer hållbara och klimatsmarta bostäder att användas. Läget i Aspudden är mycket centralt med Stockholm City på bekvämt cykelavstånd.

Den 9 juni fattade Exploateringsnämnden i Stockholms stad beslut om markanvisningen. Riksbyggen kommer att bygga cirka 130 bostadsrätter varav ett antal av dessa kommer att bli seniorbostäder. I Göteborg startar Riksbyggen under hösten byggandet av pionjärprojektet Brf Viva som fått stor uppmärksamhet för sina nya lösningar och som är ett resultat av många års forskning kring hur vi kan bygga, bo och leva så hållbart som möjligt.

– Många av de nya lösningar som utvecklats i Brf Viva kommer vi att ta med oss till projektet i Aspudden, till exempel när det gäller det senaste inom energiteknik och mobilitetslösningar. I Riksbyggens roll som långsiktig samhällsutvecklare är hållbarhetsfrågorna med i hela processen, från planering och byggande till de boendes vardag, säger Göran Sundin, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Exempel på vad som finns med på planeringsbordet är solcellsanläggning som ger egenproducerad el, energieffektiv ventilation, smarta avfallssystem, livscykelanalyserad byggnadskonstruktion och olika typer av bil- och cykelpool.

– Läget i Aspudden är fantastiskt. Det är ett lugnt och grönt område men du når i princip hela Stockholm med cykel. Det är dessutom nära till allmänna kommunikationer och ett utbud av butiker som ger en bra närservice till de boende, säger Göran Sundin.

Byggstarten är planerad till omkring 2020 om allt går enligt plan. Markanvisningen ligger inom programmet för Aspudden/Midsommarkransen med målsättningen att skapa 1 300 nya bostäder i området. De nya bostäderna kommer att ligga vid Blommensbergsvägen.

För mer information:

Göran Sundin, marknadsområdeschef, 076-553 635 05
Peter Ekman, projektledare, 072-550 22 95 

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38