Följ Riksbyggen

​Riksbyggen bygger hyresrätter i Gustavsberg

Pressmeddelande   •   Dec 05, 2014 10:48 CET

I de historiska porslinskvarteren i Gustavsberg kommer kooperativa Riksbyggen utveckla c:a 100 hyresrättsbostäder på uppdrag av Värmdö kommun. Fackförbunden Byggnads och Kommunal, som är delägare i Riksbyggen, är med och bildar gemensamt fastighetsbolag.

Värmdö kommun har förvärvat fem kvarter i det gamla porslinfabriksområdet i Gustavsberg som ska användas till att bygga hyresrätter. Och med områdets starka historiska koppling till kooperationen är det inte överraskande att kooperativa Riksbyggen nu fått fastighetsanvisning och uppdraget att bygga i två av kvarteren.

– Riksbyggen har en lång historia som samhällsutvecklare och när det nu råder stor brist på hyresrätter i Sveriges tillväxtregioner vill vi utnyttja vår kompetens inom nyproduktion även för hyresrätter. Därför satsar nu Riksbyggen på hyresprojektutveckling, med stöd från fackförbunden Kommunal och Byggnads, säger Carl-Johan Hansson, chef för Riksbyggens affärsområde Fastigheter.

I de två kvarter som Riksbyggen utvecklar och sedan kommer sköta förvaltningen av blir det bostäder av varierad storlek och utformning. Såväl mindre lägenheter, 1- och 2-rumslägenheter, som större 2:or och 3:or. Det blir även lokaler i bottenplanet för kommersiella aktörer, för att utveckla stadskänslan i kvarteren.

Fastighetsägare blir ett fastighetsbolag bildat av Byggnads, Kommunal och Riksbyggen. Riksbyggen står för projektutveckling, entreprenad och förvaltning.

Byggstart planeras till slutet av 2015 och inflyttning beräknas kunna ske i slutet av 2016.

För mer information, kontakta:
Carl-Johan Hansson, chef Riksbyggen Fastigheter, tel. 08-698 41 08

Riksbyggen utvecklar, förvaltar och förbättrar rummen som du bor och arbetar i.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.