Följ Riksbyggen

Riksbyggen bygger 40 nya lägenheter i Berga

Pressmeddelande   •   Dec 07, 2017 08:05 CET

Bostadsrättsföreningen Riddaren, Berga i Linköping, beräknas bli klar för inflyttning under 2019.

Nu satsas det på Berga i Linköping. Riksbyggen planerar 40 nya bostadsrätter nära Berga centrum. Lägenheterna byggs i efterfrågade storlekar om ettor, tvåor och treor. Försäljningen av bostadsrätterna börjar efter årsskiftet och byggstarten planeras till september 2018.

Riksbyggen bygger 40 nya lägenheter och totalt planeras 300 nya lägenheter i området. Det kommer att bli en ny del av staden med blandade upplåtelseformer, både hyres- och bostadsrättslägenheter i olika storlekar, närhet till service och en ny skola.

Bristen på bostäder är en ständig fråga och alla behöver någonstans att bo. Linköping är Sveriges femte största kommun med 158 100 invånare. Antalet kommuninvånare ökar stadigt och år 2026 förväntas antalet kommuninvånare uppgå till närmare 180 000. I Berga bor idag 6 700 personer och förväntas 2026 uppgå till närmare 10 000.

– Vi ser fram emot att få bygga nytt i Berga. Lägenheterna får välplanerade ytor med hög standard till en rimlig boendekostnad. Vi bedömer nu att snittpriset för en etta kommer att hamna runt miljonen. Det behövs alltid en blandning av upplåtelseformer och just bostadsrätter är ett välkommet tillskott i Berga som idag domineras av hyresrätter, säger Johan Neander, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Bostadsrätterna som Riksbyggen planerar kommer att ligga mellan Berga centrum och Berga minnespark, vid Söderleden och Ridderstadsgatan. Lägenheterna blir ytsmarta, moderna lägenheter om ettor, tvåor och treor. Det blir balkonger till alla lägenheter med utsikt bland annat över minnesparken. När Riksbyggen bygger är hållbarhetsfrågorna i fokus.

– Det självklart för oss som kooperativt företag att hållbarhet ska genomsyra allt vi gör och vi ligger i framkant vad gäller hållbarhetsfrågorna när vi bygger och utvecklar bostäder. Till exempel använder vi Riksbyggens prisbelönta analysverktyg för ekosystemtjänstanalys av marken vid varje nyproduktionsprojekt, säger Johan Neander.

Se film om ekosystemtjänster

För mer information kontakta:
Johan Neander, marknadsområdeschef, Riksbyggen, 011-21 95 41
Johan.neander@riksbyggen.se

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.