Följ Riksbyggen

Riksbyggen bäst på att ge sommarjobb till unga

Pressmeddelande   •   Sep 21, 2017 15:30 CEST

Karin Goddard, HR-Chef Riksbyggen tar emot blommor och diplom från Mona Finnström, vd Fastigo.

Riksbyggen är vinnare i kategorin ”bäst på att anställa sommarjobbare”. Det visar Framtidsindex, en undersökning om framtida bemanningsutsikter, som genomförts av fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo och Fastighetsnytt.

Riksbyggen har ett stort fokus på sommarjobbare och ser satsningen som viktig för att bland annat kunna bidra till första raden i en cv.

– Att tidigt satsa på unga är viktigt och vi ser gärna att fler söker sig till fastighetsbranschen. Vårt mål är att få in fler unga sommarjobbare och få in fler tjejer. Detta är ett sätt att introducera dem till vår bransch men också till vad vi erbjuder som företag, säger Eric Stuart affärsområdeschef för fastighetsförvaltning på Riksbyggen.

För sjunde gången genomför Fastigo tillsammans med Fastighetsnytt undersökningen Framtidsindex. Undersökningen syftar till att ta reda på hur många som anställts som sommarjobbare, traineer, lärlingar, praktikanter eller inom yrkesintroduktion det senaste året.

– En framgångsfaktor för Riksbyggen har varit att vi tydligt satt upp mål för vår satsning att ge fler unga sommarjobb, till exempel att 50 procent av alla sommarjobbare ska vara tjejer. Det har också gett resultat, säger Karin Goddard, HR-chef på Riksbyggen.

Riksbyggen fick ta emot utmärkelsen på fastighetsevenemanget Business Arena Stockholm den 21 september. Totalt har 197 företag deltagit i undersökningen Framtidsindex.

För mer information:

Eric Stuart, chef för Riksbyggens affärsområde Fastighetsförvaltning, 070-521 95 99.
Karin Goddard, HR-chef Riksbyggen, 08-698 41 47.

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.