Följ Riksbyggen

Pressinbjudan: Visning av Riksbyggens nybyggda hyresrättslägenheter i Porslinskvarteren, Gustavsberg

Pressmeddelande   •   Apr 12, 2018 07:45 CEST

I Porslinskvarteren uppför Riksbyggen 119 hyresrättslägenheter fördelade på de två kvarteren Badkaret och Handfatet, nu börjar de nya bostäderna ta form. Den 17 april har Riksbyggen en visning av projektet för politiker och tjänstemän på Värmdö kommun. På plats är bland andra Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande i Värmdö och Leif Linde, vd Riksbyggen.

Riksbyggens hyresrättsprojekt i Gustavsberg tar en avstamp i den historiska miljö från den industriepok som Porslinskvarteren utgör. Trapphusen utsmyckas med konsthantverk av Lisa Larsson som tillsammans med Stig Lindberg är ett av de kända namnen från den porslinstillverkning som en gång i tiden skedde här.

Inflyttningen i kvarteret Handfatet blir i slutet av april. Kvarteret Handfatet rymmer 64 ettor och tvåor och har hyrts ut via Stockholms Bostadsförmedlings kö. Av de 64 lägenheterna går sex stycken till Värmdö kommuns socialförvaltning.

När lägenheterna visades tidigare i år kom 400 personer med förhoppning om ett förstahandskontrakt och samtliga lägenheter är idag uthyrda. Inom kort är det dags att släppa lägenheterna i kvarteret Badkaret med totalt 55 hyresrätter.

Media är varmt välkomna att delta under visningen den 17 april!

När: Tisdagen den 17:e april 2018 med start klockan 14.00.

Klockan 14:30 presentation av lokala konsthantverk skapade av Lisa Larsson.

Var: Stig Lindbergs gata 1-13 i Gustavsberg

Skicka gärna en föranmäl via e-post senast den 16 april till catharina.hylen@riksbyggen.se

För mer information, kontakta:
Eva Gran, projektledare, affärsområde Fastigheter på Riksbyggen, 072-5329550

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.