Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Nu tar Riksbyggen första spadtaget för 48 kvadratsmarta lägenheter vid Nissastrand

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Nu tar Riksbyggen första spadtaget för 48 kvadratsmarta lägenheter vid Nissastrand

Onsdagen den 12 oktober sätter Riksbyggen spaden i marken för Brf Salmo Salar i Halmstad. Det första spadtaget tas bland annat av kommunrådet Henrik Oretorp (c) och blivande boende i Brf Salmo Salar.

– Det är roligt att vi nu startar bygget av Brf Salmo Salar. Det finns en stor efterfrågan på den här typen av mindre men smarta lägenheter i Halmstad och intresset har varit jättestort, säger Valter Caspersson, projektledare på Riksbyggen.

Brf Salmo Salar kommer att innehålla smart planerade lägenheter i storlek från cirka 30 - 52,5 kvadratmeter. Boendekoncept kallas för StegEtt och ger möjligheten att köpa en kvadratsmart bostadsrättslägenhet i ett nybyggt hus till en rimlig kostnad. Brf Salmo Salar byggs på den näst sista tomten vid Nissastrand, Halmstads nya centrala stadsdel.

I föreningen kommer det att finnas samlingslokal, bastu med relax, övernattningslägenhet och 15 garageplatser under mark. Planer finns även på att införa en bilpool i föreningen.

– En smart liten storstad är vad Halmstad ska kännetecknas för i framtiden, så Riksbyggens koncept är passande. Smarta lösningar i samhällsbygget skapar attraktivitet är jag övertygad om, säger Henrik Oretorp, kommunråd (c) och ordförande för Samhällsbyggnadsutskottet i Halmstad kommun.

Beräknad inflyttning hösten/vintern 2017.

Läs mer om projektet

Riksbyggen nyproducerar bostadsrätter såväl som hyresrätter och är en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Sammanlagt förvaltar Riksbyggen 176 000 bostadsrätter och 100 000 hyresrätter samt ett stort antal offentliga och kommersiella fastigheter.

Media är varmt välkomna att delta när det första spadtaget tas!

Plats: Byggarbetsplatsen på Nissabogatan 20, Halmstad.

Tid: Onsdag 12 okt kl 11.00.

För mer information:
Valter Caspersson, projektledare Riksbyggen.
035-192537, valter.caspersson@riksbyggen.se

Åsa Bäckman, säljare Riksbyggen.
035-19 25 15, asa.backman@riksbyggen.se 

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38