Gå direkt till innehåll
Brf Viva med sammanlagt 132 lägenheter. Foto: Ulf Celander
Brf Viva med sammanlagt 132 lägenheter. Foto: Ulf Celander

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Invigning av Brf Viva - Sveriges mest hållbara och innovativa bostadsprojekt

Den 2 september är det stor invigning av Brf Viva i Guldheden i Göteborg. I Brf Viva har Riksbyggen med samarbetspartners skapat en unik boendemiljö ur ett ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbarhetsperspektiv. På plats under invigningen är bland andra Hampus Magnusson (M), kommunalråd och ordförande i Byggnadsnämnden och Leif Linde, vd Riksbyggen.

Efter många år av forskning, planering och sedan byggnation är Brf Viva nu färdigställt.


– Riksbyggen har under många år arbetat för ett grönare och mer hållbart Göteborg. Brf Viva är spjutspetsen i det arbetet och det känns fantastiskt roligt att officiellt kunna inviga projektet. Förhoppningen är att Brf Viva ska stå modell för ett långsiktigt och mer hållbart samhällsbyggande, inte bara i Göteborg utan även nationellt, säger Michael Ekberg, regionchef för Riksbyggen i Göteborg.

Några exempel på innovationer i Brf Viva:

  • Ungdomsettor – nya bostadsrätter för 95 000 kr
  • Återanvändning av bussbatterier som energilager för solel
  • Innovativa mobilitetslösningar som möjliggör ett boende utan egen bil
  • Ekosystemtjänstanalys
  • Ny mer hållbar betong med 30 % mindre utsläpp av CO2
  • Miljöbyggnad Guld-certifierad

– Det är nu som Brf Vivas resa för ett mer hållbart sätt att bo och leva startar. Själva huset med sina tekniska lösningar, utformning och utbudet av tjänster utgör själva plattformen. Riksbyggen stannar kvar och sköter förvaltningen och tillsammans med de boende fortsätter arbetet för att utveckla en mer hållbar vardag, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Väst.



Program 2 september

11:00 - Alla hälsas välkomna
11:05 - Sammanfattande information om Positive Footprint Housing och Bostadsrättsföreningen Viva
11:30 - Korta tal
12:00 - Enklare lunch och mingel
12:45 - Officiell överlämning av Brf Viva till de boende
13:00 - Guidad rundvandring på Sveriges mest hållbara bostadsprojekt

Plats: Programmet börjar i Palmstedsalen, Chalmers i Göteborg. Rundvandring sker på Brf Viva, Dr Allardsgata, Göteborg.

Media är varmt välkomna att delta under invigningen!

Gör gärna en föranmälan till hakan.andersson@riksbyggen.se

Om Brf Viva
Namnet Viva betyder att leva och speglar det hållbara livet, som utvecklas i och runt bostadskvarteret. Projektet grundas i det arbete som görs inom ramarna för Riksbyggen Positive Footprint Housing, ett tvärvetenskapligt forskningsarbete med helhetstänkande kring innovativ hållbar bostads- och stadsutveckling som pågått i snart tio år.

Vunna insikter i forskningen får sin första praktiska tillämpning i bostadsrättsföreningen Viva med 132 lägenheter i Guldheden vid Chalmers och Johanneberg Science Park i Göteborg.

Projektet är initierat av Riksbyggen i samverkan med bland andra Johanneberg Science Park, Chalmers, Göteborgs universitet, Göteborg Energi, Göteborgs Stad och RISE - Research Institutes of Sweden.

Det unika med Brf Viva är att vi vågar införa framtidens bostadslösningar både när det gäller social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet i full skala, även det som aldrig tidigare testats i bostadsprojekt i Sverige. Riksbyggen tar nu tillsammans med våra partners inom Positive Footprint Housing ett stort steg framåt för att skapa framtidens hållbara och attraktiva boende!

För mer information:
Mikael Ahlén, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Göteborg, 031-704 68 63
Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen i Göteborg, 031-704 56 12

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38