Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Första spadtaget för Trädgårdsstaden i Upplands-Bro

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Första spadtaget för Trädgårdsstaden i Upplands-Bro

Onsdagen den 6 november tas ett traditionellt första spadtag för infrastrukturen till Trädgårdsstaden i Upplands-Bro där Riksbyggen planerar för cirka 800 bostäder. Med och tar första spadtaget är kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M), samhällsbyggnadsutskottets ordförande Jan Stefansson (KD) och Carl-Henrik Appel, regionchef Riksbyggen Bostad Stockholm/Norr/Öst.

– Satsningen i Upplands-Bro är en av de största som Riksbyggen gör i Stockholmsområdet just nu. Vi tar med oss Riksbyggens stora kunnande kring hållbarhet i utvecklingen av Trädgårdsstaden för att skapa levande kvarter med närhet till både Stockholm och till naturen, säger Carl-Henrik Appel, regionchef Riksbyggen Bostad Stockholm/Norr/Öst.

I det som ska bli Trädgårdsstaden – området mellan järnvägen och Brobäcken söder om Bro station – planeras för bostäder, skola, förskolor, närservice och kollektivtrafik. I den inledande delen av projektet planeras för cirka 800 bostäder.

Det är Upplands-Bro kommun och Riksbyggen som är samarbetspartners i projektet och första inflyttning beräknas till 2023.

Media är varmt välkomna att delta under det första spadtaget!

När: Onsdagen den 6 november klockan 15.00-16.30
Var: Vid den tillfälliga infarts­parkeringen söder om pendeltågsstationen i Bro.

För mer information:

Carl-Henrik Appel, regionchef Riksbyggen Bostad Stockholm/Norr/Öst, 08-553 63 504

Carl-Henrik.Appel@riksbyggen.se

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38