Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Första spadtaget för 138 hyresrätter i Nyköping

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Första spadtaget för 138 hyresrätter i Nyköping

Den 29 maj är det byggstart för nya hyresrätter i kvarteret Kattugglan 5 i attraktiva Marieberg, Nyköping. Med och tar det första spadtaget är Urban Granström (s), kommunstyrelsens ordförande i Nyköpings kommun, Leif Linde, vd Riksbyggen och Peter Bellevik, vd Bygg-Fast.

– Det finns ett stort behov av fler hyresrätter, både i Nyköping och på många andra orter runt om i Sverige. Av den anledningen har vi på Riksbyggen, i rollen som långsiktig samhällsutvecklare, bestämt oss för att dubbla vår produktion av hyresrätter. Det känns därför extra bra att nu kunna starta bygget av kvarteret Kattugglan 5 i Nyköping, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.

De nya bostäderna i kvarteret Kattugglan 5 beräknas preliminärt vara färdig för inflyttning under våren 2020.

Hyresrätterna är fördelade på tre huskroppar med fyra och fem våningar. Området Marieberg ligger naturskönt och rogivande intill Nyköpingsån, Hållets naturreservat och Mariebergs Gård. Stadsbussen trafikerar området och en promenad utmed den vackra åpromenaden till stadens centrum tar cirka 15 minuter.

Media är varmt välkomna att delta under det första spadtaget!

När: Tisdagen den 29 maj, klockan 11.30

Var: Thorsmans väg 31, Nyköping

För mer information:
Maria Stenström, projektledare Riksbyggen, 076-142 70 24
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66

Ämnen

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38