Podden Hållbart: Eldriven lådcykel alternativ till bilen i Brf Blicken i Haninge

Pressmeddelande -

Podden Hållbart: Eldriven lådcykel alternativ till bilen i Brf Blicken i Haninge

I Brf Blicken i Haninge driver Riksbyggen tillsammans med Vinnova och KTH ett forskningsprojekt för att kunna minska bilberoendet och därmed även antalet p-platser. I det senaste avsnittet av podcasten Hållbart intervjuar Riksbyggens hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski Peter Ekman, projektledare för Brf Blicken om forskningsprojektet.

Vid byggandet av Brf Blicken på Haningeterassen har kommunen ställt som krav att det maximalt får byggas 0,5 p-plats per lägenhet. På Riksbyggen bestämde vi oss för att se om det går att bygga än färre p-platser men med bibehållen kvalitet för det boende. Därför inledde vi ett forskningsprojekt tillsammans med Vinnova och Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, för att kartlägga de boendes resvanor och ta fram smarta lösningar för att underlätta en vardag utan egen bil, till exempel genom bil- och cykelpool. I Hållbart berättar Peter Ekman, projektledare, mer om forskningsprojektet.

Om podden Hållbart:

”Planeten ska med!” är utgångspunkten för Riksbyggens podcast Hållbart. I Hållbart träffar Riksbyggens hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski, utsedd till årets hållbarhetschef 2014 och nyligen nominerad till "Influencer of the year", intressanta människor på Riksbyggen som brinner för att driva utvecklingen mot det hållbara samhället.

Avsnitten handlar om allt från hur vår vd Leif Linde tänker till hur Riksbyggen arbetar för att ge stöd till våra bostadsrättsföreningars styrelser att ta steg i vardagen mot ett mer hållbart samhälle. Mejla gärna synpunkter till charlotta.szczepanowski@riksbyggen.se.

Välkommen att lyssna – planeten ska med!

Ämnen

Taggar


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66

Relaterat material