Följ Riksbyggen

Nu byggs Munksjöstaden Etapp 1

Pressmeddelande   •   Aug 20, 2014 13:55 CEST

En helt ny stadsdel kommer att växa fram i Jönköping de närmaste åren – nu påbörjas bygget av Etapp 1 av Munksjöstaden, när Tolust, Riksbyggen och Kommunal jobbar tillsammans för att förverkliga visionen om den nya stadsdelen. Etapp 1 omfattar 7 kvarter av totalt 17 kvarter på området. Byggnationen påbörjas första kvartalet 2015.

Tolust, Riksbyggen och Kommunal samarbetar i projektet i Etapp 1 av Munksjöstaden för att tillsammans skapa och erbjuda ett varierat utbud av bostadsrätter, hyresrätter, kommersiella lokaler och ytor för samhällsservice i centrala Jönköping.

– Det är spännande att äntligen komma igång och utveckla Munksjöstaden, säger Tommy Fritz, Tolust. Vi ser fram emot att bygga en attraktiv, levande och hållbar ny stadsdel i Jönköping. I samarbetet med våra partners skapar vi också nya möjligheter som gynnar stadens utveckling.

Etapp 1 omfattar cirka 500 lägenheter (bostadsrätter och hyresrätter), 4 000 kvm handels- och serviceyta och 10 000 kvm kontor samt en förskola. Första inflyttningarna beräknas ske hösten 2016.

– Riksbyggen har som mål att vara ledande i utveckling av attraktiva och hållbara boendemiljöer som kan efterfrågas av breda målgrupper, säger Mari Broman, vice vd och chef affärsområde bostad på Riksbyggen. Vi har tidigare goda erfarenheter av bostadsbyggande i Jönköping och det här partnerskapet ger en bra plattform för att arbeta med stadsutveckling i ett långsiktigt perspektiv.

– Vi är glada över att kunna delta i att utveckla en ny stadsdel och att bygga hållbara boendemiljöer med särskilt fokus på hyresrätter, säger Anders Bergström, tredje vice förbundsordförande och förbundskassör Kommunal.

Den nya stadsdelen utformas med utgångspunkt i trivsel, trygghet och stolthet för de som bor, arbetar eller vistas i området. Projektet syftar också till att tillvarata och lyfta fram en unik historisk industrimiljö.

Munksjöstaden är en del av Munksjös fabriksområde, som öppnas upp och utvecklas till en helt ny stadsdel i Jönköping, i linje med Jönköpings kommuns Stadsbyggnadsvision 2.0 och Utbyggnadsstrategi 150 000 Invånare.

Munksjöstaden är den del av Munksjö industriområde i centrala Jönköping, som förvärvades av Tolust AB 2007. Tolust AB ägs gemensamt av Tosito och Lustgården.

Fakta om aktörerna i projektet Munksjöstaden Etapp 1:
Tolust AB är gemensamt ägt av Tosito och Lustgården. I Munksjöstaden Etapp 1 bygger Tolust bland annat 10 000 kvm kontor och förskola och cirka 150 lägenheter.
Riksbyggen bygger cirka 250 bostadsrätter i Etapp 1 av Munksjöstaden.
Kommunal bygger cirka 160 hyresrätter och cirka 4 000 kvm lokaler i Etapp 1 av Munksjöstaden.

Kontaktpersoner:
För Tolust: Tommy Fritz, telefon 0708-31 71 71, Gunnar Järvhammar, telefon 0706-71 30 15
För Riksbyggen: Michael Ekberg (regionchef bostad), telefon 0705-77 70 65
För Kommunal: Kommunals pressjour, telefon 010-442 71 30

Riksbyggen utvecklar, förvaltar och förbättrar rummen som du bor och arbetar i.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.