Gå direkt till innehåll
Mölndal Energi och Öresundskraft är Klimatdialogens första medlemmar

Pressmeddelande -

Mölndal Energi och Öresundskraft är Klimatdialogens första medlemmar

Vid Prisdialogens senaste styrelsemöte beviljades Öresundskraft och Mölndal Energi som första fjärrvärmeföretag medlemskap i Klimatdialogen.  Klimatdialogen är ett tillägg till Prisdialogen mellan kunder och fjärrvärmeföretag och där Riksbyggen ingår. Vid styrelsens möte blev också Gotland Energi, GEAB, ny medlem i Prisdialogen och styrelsen godkände ytterligare 19 ansökningar om förlängt medlemskap för 2020.

Klimatdialogen är ett tillägg till Prisdialogen, där fjärrvärmeleverantörer som är medlemmar i Prisdialogen kan utöka dialogen med kunder och andra aktörer och ta fram planer för hur man lokalt kan arbeta med klimat- och miljöfrågor.

– Vi lanserade Klimatdialogen i början av året och är väldigt glada över att två företag redan har hunnit genomföra lokala klimatdialoger enligt Prisdialogens modell. Jag hoppas att Öresundskraft och Mölndal Energi kan inspirera fler att följa efter, säger Anders Nordstrand, vd för Sveriges Allmännytta och styrelseordförande för Prisdialogen.

GEAB ny medlem i Prisdialogen
Styrelsen beviljade också Gotlands Energi, GEAB, medlemskap i Prisdialogen. Det innebär att GEAB har genomfört lokal prisdialog med sina kunder enligt Prisdialogens modell. Efter den lokala dialogen, som genomförs vid flera tillfällen, skickas ansökan in till Prisdialogen för central prövning av att fjärrvärmeföretaget har gått igenom stegen i dialogen. Företaget ska också ha presenterat en prisändringsmodell, som innehåller prisförändring för kommande år samt prognos för de kommande två åren. 

Följande företag/orter beviljades förlängt medlemskap i Prisdialogen år 2020:

  • E.ON: Hallsberg-Örebro-Kumla, Järfälla, Malmö, Norrköping-Söderköping
  • Gävle Energi
  • Karlstads Energi
  • Kils Energi
  • Lidköping Energi
  • Mölndal Energi
  • Skellefteå Kraft
  • Stockholm Exergi
  • Vattenfall: Drefviken-Gustavsberg, Motala-Askersund, Nyköping, Uppsala, Vänersborg
  • Öresundskraft: Helsingborg och Ängelholm
  • Övik Energi

Om Prisdialogen

Prisdialogen – mellan kunder och fjärrvärmeleverantörer har funnits sedan 2013. med syftet att stärka fjärrvärmekundens ställning på värmemarknaden och öka förtroendet för fjärrvärmeleverantörens prissättning. År 2019 omfattar Prisdialogen 75 procent av de totala fjärrvärmeleveranserna, till cirka 2,1 miljoner hushåll. Bakom Prisdialogen står Sveriges Allmännytta, Fastighetsägarna, Riksbyggen och Energiföretagen Sverige. 

Läs mer om Prisdialogen på www.prisdialogen.se.


Mer information:


Henrik Gåverud, kanslichef, Prisdialogens kansli, 072-915 5475, kansliet@prisdialogen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38