Gå direkt till innehåll
Illustration: ZynkaVisual
Illustration: ZynkaVisual

Pressmeddelande -

Byggstart för Riksbyggens första etapp i Täby Park med 111 bostäder

Nu är beslut taget för att starta byggandet av Riksbyggens Brf Cykelverkstaden med 111 nya bostäder. Brf Cykelverkstaden är Riksbyggens första etapp i Täby Park. Sammanlagt planerar Riksbyggen för totalt cirka 800 nya bostäder i Täby Park i flera etapper, både hyres- och bostadsrätter.

– Satsningen i Täby Park är en av de största som Riksbyggen gör i Stockholmsområdet just nu. Vi tar med oss Riksbyggens stora kunnande kring hållbarhet i utvecklingen av Täby Park för att skapa levande kvarter med närhet till både Stockholm och till naturen, säger Carl-Henrik Appel, regionchef Riksbyggen Bostad Stockholm/Norr/Öst

Nya Täby Park växer fram till en pulserande stadsdel med totalt cirka 6 000 bostäder, butiker, restauranger och parkområden. Brf Cykelverkstaden är en del av Riksbyggens StegEtt-koncept, med mindre, yteffektiva lägenheter. Stort fokus har lagts på de sociala ytorna och hållbarhet och i projektet erbjuds både takterrass, gemensam atriumgård, växthus samt odlingslådor.

Ett mer hållbart stadsliv med minskat bilberoende är en av utgångspunkterna för Brf Cykelverkstaden och cykeln har därför en huvudroll. Det kommer att finnas en cykelverkstad och många lättillgängliga cykelplatser, varav flera med laddplatser. Det kommer också att finnas cykelpool och närhet till fina cykelbanor.

Riksbyggen planerar i kommande etapper för bostäder som riktar sig till flera olika målgrupper, både hyres- och bostadsrätter. Till exempel planerar Riksbyggen för en etapp med seniorbostäder avsedda för hushåll där minst en person fyllt 55 år, enligt Riksbyggens Bonum-koncept.

– Riksbyggen arbetar långsiktigt med att bygga nya bostäder med fokus på hållbarhet för att minska bostadsbristen. I Täby Park är Riksbyggen med bygger en helt ny stadsdel med rikt utbud av kultur, rekreation och service samt plats för tusentals nya invånare, säger Carl-Henrik Appel.

NCC kommer att vara Riksbyggens entreprenör för genomförandet av Brf Cykelverkstaden. Det första spadtaget planeras att ske i maj.

För mer information:
Carl-Henrik Appel, regionchef Riksbyggen Bostad Stockholm/Norr/Öst, 08-553 63 504
Carl-Henrik.Appel@riksbyggen.se

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll