Gå direkt till innehåll
Byggstart för Riksbyggens Brf Oceankajen i Helsingborg

Pressmeddelande -

Byggstart för Riksbyggens Brf Oceankajen i Helsingborg

Den 29 maj tar vi det första spadtaget för 46 nya bostadsrätter i Brf Oceankajen i Helsingborg. Med och tar det första spadtaget är Christian Orsing (m), Stadsbyggnadsnämndens ordförande och Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad.

Brf Oceankajen ligger mitt i centrala Helsingborg och kommer att bestå av allt från smarta ettor till stora etagelägenheter med fem rum. Planerad inflyttning under våren 2020.

– Helsingborg är viktigt för Riksbyggen där vi både har nyproduktion av hyres- och bostadsrätter, ett eget fastighetsbestånd av hyresrätter och en stor förvaltningsorganisation. Det känns jätteroligt att vi nu kan fortsätta att bidra till Helsingborgs tillväxt genom att skapa fler bostäder i ett projekt med hög hållbarhetsprofil, säger Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad.

De 46 bostadsrätter byggs i ett hus som reser sig mellan tre och sex våningar. Några av lägenheterna på de översta våningarna har vackra takterrasser och det finns även en gemensam takterrass som kan nyttjas av alla i föreningen. Området där Brf Oceankajen byggs är en del av H+ som är Helsingborgs stads största förnyelseprojekt och länkas ihop med de centrala och södra delarna av staden.

– Brf Oceankajen blev snabbt populär hos bostadsköparna och vi har redan sålt över hälften av alla bostadsrätterna, säger Kristin van der Reep, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad.

Media är varmt välkomna att delta under första spadtaget!

Var: Oceangatan, Helsingborg

När: 29 maj kl 12.00-13.00

För mer information:
Ulrika Nyström, regionchef på Riksbyggens affärsområde Bostad Syd, 0730-89 53 50
ulrika.nystrom@riksbyggen.se
Anders Jeppsson, Marknadsområdeschef Riksbyggen bostad region syd 040-32 67 54
Anders.jeppsson@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38