Gå direkt till innehåll
Riksbyggens Brf Oceankajen kommer att bestå av allt från smarta ettor till stora etagelägenheter med fem rum. Planerad inflyttning under våren 2020.
Riksbyggens Brf Oceankajen kommer att bestå av allt från smarta ettor till stora etagelägenheter med fem rum. Planerad inflyttning under våren 2020.

Pressmeddelande -

Byggstart för en helt ny stadsdel i Helsingborg

Nu är det dags för byggstart av den nya stadsdelen Oceanhamnen, som är en av de fyra stadsdelarna i H+ projektet i Helsingborg. Lördagen den 24 mars med start klockan 15 bjuds helsingborgare och andra intresserade in till ett lekfullt byggstartsevent på mötesplatsen pixlapiren. Riksbyggen är med Brf Oceankajen en av aktörerna i Oceanhamnen.

H+ är det största stadsutvecklingsprojekt i Helsingborg i modern tid. Fram till år 2035 ska de fyra nya och befintliga stadsdelarna Oceanhamnen, Universitetsområdet, Husarområdet och Gåsebäck utvecklas och ge plats för nya invånare, nya verksamheter och nya mötesplatser.

– Byggstarten är en historisk milstolpe. Vi ska bygga en ny unik stadsdel byggd på öar med den senaste tekniken, varierade boendeformer i centralt läge vid havet. Det är också en del i det långsiktiga arbetet för att bygga ihop Helsingborg till en gemensam stad. En utveckling som vi förverkligar tillsammans med helsingborgare och andra aktörer, säger Peter Danielsson, (M) kommun-styrelsens ordförande i Helsingborgs stad.

Den första etappen ska ge plats för tre kontorsbyggnader, fyra bostadskvarter, ett torg med en gång- och cykelbro som leder till Knutpunkten, en ny park i torrdockan, en kajpromenad och en kanal som skapar den första ön i stadsdelen. Bron ska vara klar när de första flyttar in i området.

– Den nya stadsdelen kommer att ytterligare stärka Helsingborgs nära koppling till vattnet och skapa många nya attraktiva bostäder och mötesplatser för helsingborgarna, säger Peter Danielsson.

Riksbyggen säljstartade nyligen Brf Oceankajen med 46 bostadsrätter i Oceanhamnen med en planerad inflyttning under våren 2020.

– Oceanhamnen är ett mycket spännande stadsutvecklingsprojekt med tydligt hållbarhetsfokus och som Riksbyggen vill vara med och utveckla tillsammans med Helsingborgs stad och övriga aktörer. Riksbyggen tror på Helsingborg och vill bidra med nya bostäder i Oceanhamnen men även på flera andra platser i staden och med olika upplåtelseformer, säger Ulrika Nyström, regionchef på Riksbyggens affärsområde Bostad Syd.

Byggaktörerna i första etappen, staden, och dess bolag och andra aktörer bjuder in till en gemensam byggstart på mötesplatsen pixlapiren lördagen den 24 mars mellan klockan 15 och 19. Under eftermiddagen bjuds helsingborgarna in till Oceanhamnen där det finns information om den nya stadsdelen, byggaktörer på plats som svarar på frågor, roliga aktiviteter, foodtrucks och en avslu-tande föreställning när mörkret faller.

– H+ projektet uppmuntrar till att testa nya idéer och aktiviteter och olika typer av samarbeten. Det har lett både till ny teknik som ska införas i området och nya typer av samarbeten med aktörer som är med och bygger den nya hållbara stadsdelen. Tillsammans vill vi bjuda in helsingborgare från stadens alla hörn till ett annorlunda och roligt event i den nya stadsdelen, säger Jessica Engvall, kommunikationsansvarig för H+ projektet.

För mer information kontakta:

Peter Danielsson, (M) kommunstyrelsens ordförande, telefon 042-10 50 87
Jessica Engvall, kommunikationsansvarig för H+ projektet, telefon 0732-31 11 08
Ulrika Nyström, regionchef på Riksbyggens affärsområde Bostad Syd, 0730-89 53 50

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38