Gå direkt till innehåll
Brf Jubilaren i kvarteret Bostället nominerad till Årets byggnad i Sundbyberg

Pressmeddelande -

Brf Jubilaren i kvarteret Bostället nominerad till Årets byggnad i Sundbyberg

Riksbyggens Brf Jubilaren i kvarteret Bostället i Ursvik, Sundbyberg, är nominerad till Årets byggnad 2016 av Sundbybergs Stad. Brf Jubilaren stod klar för inflyttning 2016/2017 och består av 141 lägenheter fördelade på fyra huskroppar som omger en grönskande gård.

Sundbyberg är en kommun med hög byggtakt. Stadens nyinstiftade pris Årets byggnad ska uppmärksamma och uppmuntra till god arkitektur.

– Vi är mycket glada över nomineringen av kvarteret Bostället och Brf Jubilaren. Riksbyggen har under många år bedrivit ett långsiktigt arbete med att vara med och utveckla Sundbyberg och tillföra nya bostäder och mot den bakgrunden känns det extra roligt att Brf Jubilaren nominerats till Årets byggnad, säger Stefan Högman, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Kvarteret ritades av Arkitekter Engstrand och Speek AB. Huset gestaltas av en vacker arkitektur med tegelfasader, lagda sten för sten, som hantverket gjordes förr. Fasaden är inte bara vackert dagtid utan under kvällstid lyses den upp av en dekorativ ljussättning.

Kvartersbebyggelsen omgärdar en grönskande gårdspark, en plats för vila eller gemenskap med till exempel grillplats och ett gemensamt gårdshus. Alla lägenheter har minst en balkong eller uteplats och en del har även terrass, de flesta är vända in mot kvarterets gemensamma park.

Med sin variation i lägenhetsutformning når Brf Jubilaren en blandad målgrupp, bestående både av unga vuxna som köpt sitt första boende, par som flyttar ihop och barnfamiljer som lockas till och trivs i den barnvänliga stadsdelen Ursvik. Brf Jubilaren passar också de som byter villalivet mot ett mer bekvämt boende.

Mer information om tävlingen finns här

För mer information:

Stefan Högman, marknadsområdeschef Riksbyggen, 070-27 98 400
Karin Ahde, Sälj- och Marknadsansvarig, region Stockholm/Uppland, MO Norrort, Riksbyggen, 0733-89 33 77 

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38