Följ Riksbyggen

Bör unga vuxna äga sin bostad?

Pressmeddelande   •   Jan 22, 2020 07:45 CET

Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, Emma Ringqvist, förbundsordförande för jagvillhabostad.nu, Arturo Arques, privatekonom Swedbank och Mårten Lilja, vice vd på ​Riksbyggen. Foto: Urban Andersson

”I första hand gäller det att få tak över huvudet” säger Emma Ringqvist, förbundsordförande för jagvillhabostad.nu. ”Kravet på kontantinsats är det största hindret för unga vuxna som vill köpa sin bostad” menar Arturo Arques, privatekonom Swedbank och Sparbankerna. Lyssna eller titta på Riksbyggens Öppet fönster där vi diskuterar aktuella frågor inom bostadspolitiken.

I panelen har vi också Riksbyggens Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad och som tidigare varit med och lanserat Riksbyggens förslag om ett statligt Ungbolån.

Lyssna på poddversionen

I Öppet Fönster vill vi på Riksbyggen diskutera aktuella frågor inom bostadspolitiken. Öppet fönster finns som podd och i filmad version på Youtube.

Tidigare har Riksbyggen lanserat ett förslag om ett statligt Ungbolån för att hjälpa unga vuxna in på bostadsmarknaden.

Riksbyggens förslag om Ungbolån

För mer information:
Håkan Andersson, presschef på Riksbyggen, 072-239 00 66

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.