Följ Riksbyggen

Beklagligt att alliansen lämnar bostadssamtalen

Pressmeddelande   •   Jun 21, 2016 11:30 CEST

Bristen på bostäder hämmar tillväxten och hindrar människor från att genomföra sina livsdrömmar - mot den bakgrunden är det ytterst beklagligt att alliansen väljer att hoppa av bostadssamtalen.

Detta i ett läge då behovet av en bred, blocköverskridande överenskommelse är som störst, med tanke på en ökande befolkning och en låg rörlighet på bostadsmarknaden. Att i detta läge ställa sig vid sidan om i stället för att vara med och lösa de avgörande frågorna är oansvarigt.

Under presskonferensen nu på morgonen poängterade finansminister Magdalena Andersson att skattesystemet, som det är utformat idag, både hämmar rörligheten och snedvrider investeringarna i bostadssektorn. Det är just för att lösa den typen av frågor som en bred överenskommelse behövs. Från regeringens sida hade vi väntat oss mer än de försiktiga förändringar i regelverket som presenterades i morse. Men återigen så visar det hur viktig en långsiktig uppgörelse över blocken är istället för att ägna sig åt kortsiktig, politisk taktik.

För mer information:

Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef Affärsområde Bostad, 08-698 42 18

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.