Följ Riksbyggen

Riksbyggens vecka i Almedalen

Nyhet   •   Jul 08, 2014 12:04 CEST

Almedalsveckan har växt enormt mycket de senaste åren och kanske såg vi år – supervalåret 2014 – någon slags peak. Det är nog inte troligt att så mycket fler människor och aktiviteter kan pressas in i lilla Visby under en vecka.

En tydlig utveckling de senaste åren är att med alla nya aktörer som kommer och visar upp sig i Almedalen så blir veckan alltmer sektoriserad. Till exempel har läkemedelsföretagen sina egna arrangemang, fredsrörelsen sina och vi i samhällsbyggnadssektorn har våra. Allt färre besökare rör sig mellan dessa olika sfärer.

En faktor som dock för samman människor från olika branscher och sektorer är hållbarhetsfrågorna. Och i och med att Riksbyggen – som ju bland annat har Sveriges bästa hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski – ligger i framkant i dessa frågor, lockar våra seminarier även andra människor än branschkollegor. Och våra företrädare bjuds även in till panelsamtal ordnade av andra än byggbranschen.

Två egna seminarier

Båda våra egna seminarier i Almedalen, "Bostaden är lösningen – förslag för en bättre bostadsmarknad" och "Lockande städer för unga, hållbarhet och innovation" var mycket välbesökta och påtagligt uppskattade av såväl paneldeltagare som publik. Mycket folk var det också på "Debatt-SM om bostadspolitik och ungas boende" som det av Riksbyggen stöttade nätverket Bopinion var med och ordnade tillsammans med Stockholms Studentbostäder (SSSB), samt på presentationen av PRO:s bostadspolitiska program, där Riksbyggen varit med tagit fram underlag och medverkade i panelsamtal.

Riksbyggens bostadspolitiska expert Lotta Jaensson på scen tillsammans med moderator Anna Olin på måndagens evenemang.

Riksbyggens Cattis Carlén, projektledare Bopinion, och vd Leif Linde tillsammans med Ewa Samuelsson, utredare boende för äldre och Hyresgästföreningens ordförande Marie Linder i panelen under PRO:s seminarium.

Riksbyggens vd Leif Linde under onsdagens seminarium "Lockande städer för unga, hållbarhet och innovation".

Utöver detta medverkade företrädare för Riksbyggen och Bopinion i ett stort antal andra bostadspolitiska aktiviteter under Almedalsveckan. Det är också påtagligt att bostadspolitiken var ett hett diskussionsämne i sociala medier under veckan, där Riksbyggen bidrog aktivt genom Twitter och Facebook.

Riksbyggens vd Leif Linde deltar i Swedbanks seminarium tillsammans med bland andra Patricia Kempff, chef samhällsengagemang Swedbank, Michael Wolf, vd Swedbank och Billy McCormac, vd för Fastighetsägarna Stockholm.


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.