Följ Riksbyggen

Nivån för högsta tillåtna hyra måste höjas

Nyhet   •   Okt 06, 2015 14:00 CEST

Riksbyggen ser positivt på initiativet att införa ett investeringsstöd för hyresbostäder och bostäder för studerande. Bostaden är lösningen på många av våra aktuella samhällsfrågor. Men investeringsstödet riskerar att bli ett slag i luften i storstadsregionerna om inte nivån för högsta tillåtna hyra höjs.

Enligt de beräkningar som Riksbyggen gjort förefaller nivån vara för lågt satta. Det innebär att stödet inte kommer att vara tillräckligt attraktivt för att utnyttjas och därmed inte kommer att bidra till fler hyresrätter på till exempel den viktiga Stockholmsmarknaden. Riksbyggen föreslår att den högsta hyresnivån i Stockholmsregionen höjs från förslagets 1 450 kronor BRA till 1 500 kronor BRA. I Göteborg, Malmö och Stockholmsnära kommuner anser Riksbyggen att högsta hyresnivån ska sättas till 1 400 kronor BRA. Riksbyggen anser också att stödet bör utformas på så sätt att det även kan utnyttjas för om- och tillbyggnader av befintliga fastigheter.

Läs hela Riksbyggens remissvar angående Investeringsstöd för anordnande av hyresrätter och bostäder för studerande, se dokument nedan.

För mer information:

Mårten Lilja, vice vd och chef AO Bostad, Riksbyggen, tel 08-6984218

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.