Gå direkt till innehåll
Unikt samarbete för utveckling av  bostäder med hållbarhetsfokus på Folkparksområdet i Skellefteå

Pressmeddelande -

Unikt samarbete för utveckling av bostäder med hållbarhetsfokus på Folkparksområdet i Skellefteå

Riksbyggen, Folkets hus och Skellefteå Kraft har tecknat ett avtal om att tillsammans, med hållbarhet i fokus, utveckla Folkparksområdet i Skellefteå. Ambitionen är att på området utveckla bostäder och mötesplatser som bidrar till Skellefteås hållbara utveckling och tillväxt.

– Från Riksbyggens sida är vi mycket glada över att vi nu tecknat ett avtal med Folkets hus som fastighetsägare och Skellefteå Kraft som samarbetspartner för att tillsammans utveckla området till ett mycket attraktivt och hållbart bostadsområde. Dialogen mellan oss har pågått under en tid och Riksbyggen som bostadsutvecklare ser väldigt stor potential i områdets läge mitt mellan staden och rekreationsområden, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Norr.

Behovet av nya bostäder är stort i Skellefteå och därför är första steget att söka planbesked från kommunen i syfte att påbörja detaljplanearbetet så fort som möjligt.

– Det är Riksbyggen som ska utveckla bostäderna och i samverkan med Folkets Hus kan vi skapa synergier som gynnar både folkparksverksamheten och de som på sikt kan komma att bo i området. Dessutom har vi med oss Skellefteå Kraft, som har spetskompetens inom hållbara tekniska lösningar inom bland annat energiområdet, vilket gör detta till ett mycket spännande projekt, berättar Lars Lundgren.

– Vi är otroligt glada och stolta över samarbetet med Riksbyggen och Skellefteåkraft. Vi har under en tid jobbat med frågan om hur vi kan utveckla området och verksamheten. Vi känner att projektet kommer att göra folkparken till en del av något nytt och spännande och att området kommer att stärkas av detta och ge Folkparken det lyft som vi behöver, säger Lina Björk Larsson, verksamhetschef på Folkparken.

– Vår ambition är att skapa en ny given samlingsplats, där traditionen alltid varit just att samlas. Vårt unika läge med närhet till naturen och staden och ett område som expanderar gör att vi på Folkparken känner att projektet ligger helt rätt i tid. Vi ser väldigt mycket framemot detta säger, Gunnar Holmlund ordförande på Folkparken.

– Vi på Skellefteå Kraft jobbar för ett hållbart samhälle och det känns fantastiskt att delta i ett samarbete där vi från grunden bygger ett bostadsområde för framtiden. Våra kompetenser bidrar med optimala energi- och kommunikationslösningar. Med unika och smarta lösningar hoppas vi på att bidra till ett bostadsområde som på alla fronter andas kvalitet, trivsel och hållbarhet, säger Seved Lycksell, utvecklingsstrateg på Skellefteå Kraft.

Det finns också en ambition att knyta projektet till det regionala programmet Sustainable Skellefteå för att dra nytta av lokala styrkeområden och även säkra en hållbar tillväxt.

För mer information:
Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr, 076-83 73 507
lars.lundgren@riksbyggen.se
Seved Lycksell, utvecklingsstrateg Skellefteå Kraft, 070-601 29 67

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll