Gå direkt till innehåll
Unga bildar opinion om boende

Pressmeddelande -

Unga bildar opinion om boende

Inom ramen för nätverket Bopinion möts unga samhällsutvecklare för att diskutera hur de och deras generation vill bo, vad unga efterfrågar i sitt boende – och hur man som ung överhuvudtaget ska kunna ett eget boende.

I nätverket Bopinion ingår företrädare från Arkitektstudenterna, Förbundet Unga Rörelsehindrade, Global Utmaning, jagvillhabostad.nu, SSCO, Sveriges Byggindustrier, UngBo, Urbanisma och YIMBY. Dessutom är flera partipolitiska ungdomsförbund representerade. Fler deltagare från organisationer, nätverk och politiska ungdomsförbund kan tillkomma.

Initiativtagare till satsningen är Riksbyggen, och det är också på byggföretagets huvudkontor som projektledaren Cattis Carlén har sin arbetsplats. Hon betonar dock att nätverket är självständigt och kan komma att driva frågor som inte nödvändigtvis ligger i Riksbyggens affärsintressen.

– Unga har en speciell situation och saknar ofta fasta jobb och sparkapital. Vi menar att ungas bostadssituation är av allmänt samhällsintresse, som kräver engagemang från flera håll. Genom Bopinion hoppas vi att yngres perspektiv blir tydligare i samhällsdebatten och att vi kan öka kännedomen om kunskap som redan finns, säger Cattis Carlén på Bopinion.

I dag lanseras nätverkets webbplats Bopinion.se. Och redan är man igång och bildar opinion via Twitter. På tisdag den 20 maj arrangeras ett seminarium om problem och utmaningar för unga på bostadsmarknaden (se nedan). Dessutom planeras för aktiviteter under årets Almedalsvecka.

Seminarium om ungas boende: Generationskonflikt – eller en nyckel till lösning?
Datum och tid: Tisdag 20 maj kl. 9-12 (Registrering från 8.30. Efter seminariet bjuds på lunch.)
Plats: 7A Odengatan, Stockholm. Ingång från Norrtullsgatan 6, konferenslokal EMBLA.

Medierepresentanter hälsas varmt välkomna.

Begränsat antal platser. Anmälan görs till info@bopinion.se senast 18 maj.

För mer information, kontakta:
Cattis Carlén, projektledare Bopinion, 072-224 65 15, info@bopinion.se


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen utvecklar, förvaltar och förbättrar rummen som du bor och arbetar i.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38